За отримані відсотки з депозитів черкасці сплатили до бюджету понад 4 млн грн

За отримані відсотки з депозитів черкасці сплатили до бюджету понад 4 млн грн

З 1 серпня п. р. набрав чинності Закон України від 04.07.2014 р. №1588-VII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо пасивних доходів». Зазначеним законодавчим актом передбачено оподаткування податком на доходи фізичних осіб за 15%-ою ставкою доходів у вигляді процентів та інших пасивних доходів, отриманих від розміщення капіталу. Про це «Нова Доба» дізналася в ДПІ у м. Черкасах.

«За 4 місяці з доходів черкасців, отриманих у вигляді відсотків на депозити та з інших пасивних доходів, сплачено майже 4 млн 115 тис грн податку», – повідомив перший заступник начальника Державної податкової інспекції у м. Черкасах Дмитро Таран.
Податкові агенти (банки, кредитні спілки), які нараховують доходи у вигляді процентів, самостійно перераховують до бюджету суми податку і звітують до територіальних органів Державної фіскальної служби. Сплачується ПДФО протягом 30 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного місяця.

«Під час подання звітності буде збережено таємницю вкладу, оскільки у поданому податковому розрахунку не зазначається інформація про суми окремого банківського вкладного (депозитного) або поточного рахунку, ощадного (депозитного) сертифіката, вкладу (депозиту) члена кредитної спілки у такій спілці, суми нарахованих процентів, а також відомості про фізичну особу – платника податку, якій нараховані такі доходи», – наголосив Дмитро Таран.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x