Чеська компанія й обласна влада підписали меморандум про співпрацю

Чеська компанія й обласна влада підписали меморандум про співпрацю

Відтепер невеликі міста Черкащини зможуть поліпшити системи житлово-комунального господарства, взявши участь в інвестиційних проектах із залученням іноземних коштів. Першочергово таку можливість отримали Чигирин, Звенигородка та Корсунь-Шевченківський, проте решта міст також зможуть узяти участь у цих проектах. Європейські інвестори готові співпрацювати за такими напрямками, як: виробництво, постачання та транспортування теплової енергії, централізоване водопостачання і водовідведення, переробка твердих побутових відходів, зовнішнє освітлення.

Про це йшлося в ході зустрічі з представником чеської фінансової компанії «Стар Консалтинг» доктором Мартіном Баєром за участю директора структурного підрозділу Мінрегіону України Державного підприємства «Центр розвитку державно-приватного партнерства» Євгена Радченка (Центр розвитку ДПП). Область представляли радник голови облдержадміністрації з питань іноземних інвестицій та економічного розвитку Андрій Біляков, перший заступник начальника управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Любов Зарічна та представники міст області. «Нова Доба» про це дізналася в ОДА.

Розпочавши засідання, Любов Зарічна зазначила, що наразі керівництво області розробляє стратегію, спрямовану на європейський напрямок розвитку, як регіонів, так і держави в цілому.
– Нині іноземні інвестори зацікавилися співпрацею з нами. Для міст області з’явилася можливість покращення житлових умов жителів та комунального господарства. Іноземні гості приїхали поділитися своїм досвідом, презентуючи нам свої проекти в системі житлово-комунального господарства, які на сьогодні успішно діють в Європі, – зауважила Людмила Петрівна.

Представник Мінрегіону України Євген Радченко розповів про діяльність Центру розвитку ДПП та провів презентацію «Європейські інвестиції в розвиток міста».
– Головною метою Центру є створення умов для розвитку системи житлово-комунального господарства. Наша функція – допомагати залучати в розвиток міст будь-які фінансування, зокрема кредитні та донорські програми, приватні інвестиції, реалізовувати свою політику з оптимальними витратами й максимальними прибутками безпосередньо на місцях. У маленьких містах проблем найбільше, й у кожному проекті буде здійснено індивідуальний підхід, – розповів Євген Радченко. – Центр розвитку ДПП у цьому напрямку розпочав співпрацю з компанією «Стар Консалтинг», яка представляє європейський приватний капітал і готова інвестувати кошти в ЖКГ України.
У ході презентації присутні дізналися про досвід цієї іноземної компанії в Європі та світі, про договори конфесії та настанови, в якому напрямку розвиватися надалі.

Насамкінець між обласною державною адміністрацією та чеською компанією «Стар Консалтинг» було підписано меморандум про взаєморозуміння, що стане стартом для подальшої співпраці. Одночасно обласне комунальне підприємство «Агентство розвитку Черкащини Черкаської обласної ради», яке нині залучає інвестицій в економіку області, підписало меморандум із Центром розвитку державно-приватного партнерства про співробітництво щодо залучення фінансування з метою реалізації проектів в сфері ЖКГ.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x