За вкрадену куртку черкащанин може сісти за грати

За вкрадену куртку черкащанин може сісти за грати

Раніше судимий чоловік вкрав в одній з крамниць міста куртку та продав пересічному перехожому задешево. Своїми діями зловмисник наніс збиток приватному підприємцю на суму близько 5 500 гривень. Зловмисника затримали дільничні та доставили до райвідділу міліції для дачі показів.
Про це «Нова Доба» дізналася в СГЗ УМВС у Черкаській області.

До чергової частини Придніпровського районного відділу міліції надійшло повідомлення від одного із приватних підприємців міста про крадіжку куртки. Слідчо-оперативна група райвідділу, що виїхала на місце крадіжки, оглянула місце події та опитала свідків. Потерпіла розповіла правоохоронцям, що в кінці робочого дня провівши переоблік товару недорахувалася одного комплекту верхнього одягу. На записах камер відеоспостережень вона побачила, як один із покупців в примірочній міряв штани та непомітно для продавця зняв з вішалки куртку, яка висіла на вітрині. Крадену річ зловмисник надів під свій одяг, штани повернув продавцю, та спокійно вийшов з крамниці. Переглядаючи записи працівники міліції впізнали особу зловмисника – ним виявився 26-річний місцевий житель, який неодноразово був засуджений за крадіжки та пограбування. Отримавши всю необхідну інформацію правоохоронці вирушили за місцем проживання підозрюваного, проте там його не виявилось – чоловік вже декілька днів не з’являвся за місцем проживання. Пошуки зловмисника продовжились, які невдовзі увінчалися успіхом. Працюючи на території обслуговуємої адміністративної дільниці дільничний на одній із вулиця побачив розшукуваного, який виходив з крамниці. Чоловік, побачивши патрульний автомобіль, намагався втекти, але його було затримано та доставлено до райвідділу для дачі показів.

Затриманий розповів слідчому, що на даний час не працює, а кошти на прожиття потрібні, тож вирішив заробити їх крадіжкою. Зайшов до магазину та викрав куртку, яку незабаром продав по дешевій ціни перехожому.

Як повідомив начальник Придніпровського районного відділу міліції Анатолій Петраківський за даним фактом слідчим відділом відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді арешту на строк від трьох до шести місяців, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на той самий строк.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x