Черкаська прокуратура вимагає повернути державі земельну ділянку вартістю 2,5 млн грн

Черкаська прокуратура вимагає повернути державі земельну ділянку вартістю 2,5 млн грн

Прокуратурою міста Черкаси проведена перевірка щодо своєчасності та повноти наповнення бюджету за рахунок сплати суб’єктами господарювання орендної плати за землю. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі прокуратури Черкаської області.

Встановлено, що рішенням Черкаської міської ради приватному підприємству «Інвестиційно-будівельна компанія «Будгарант» надана в оренду земельна ділянка площею 8630 кв. м., вартістю 2,5 млн грн, яка знаходиться у м. Черкаси в житловому районі «Перемога» під розташування та подальшу експлуатацію багатоповерхового житлового будинку.

Однак, у порушення вимог договору в період з 01.12.2011 до 31.10.2014 вказане підприємство не сплатило орендної плати за користування земельною ділянкою, внаслідок чого утворилася заборгованість на суму понад 80 тис грн.
За результатами перевірки та з метою захисту інтересів держави прокуратура звернулась з позовом до господарського суду області про розірвання договору оренди землі та повернення Черкаській міській раді земельної ділянки, вартістю 2,5 млн грн. Наразі позов розглядається у суді.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x