На засідання постійної комісії облради розглянули зміни до бюджету

На засідання постійної комісії облради розглянули зміни до бюджету

3 грудня відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань планування, бюджету і фінансів під головуванням депутата Станіслава Овчаренка. На ньому розглянули зміни, які пропонується внести до обласного бюджету. У засіданні взяла участь голова обласної ради Валентина Коваленко. «Нова Доба» дізналася про це в Черкаській обласній раді.

З питання запропонованих змін доповіла директор департаменту фінансів облдержадміністрації Наталія Кравченко. За її словами, з державного бюджету надійшла дотація у близько 82,5 мільйона гривень на вирівнювання фінансової забезпеченості місцевих бюджетів. Розподіл цих коштів дозволить повністю розрахуватися по заробітній платі з працівниками бюджетної сфери в містах та районах області за 2014 рік. Питання розподілу субвенцій викликало дискусію у членів комісії. Фактично субвенцію отримують міста і райони, які протягом року недопрацьовували в питаннях наповнення місцевих бюджетів. Тому члени комісії запропонували звернутись до голови ОДА щодо необхідності проведення наради з міськими головами, головами районних державних адміністрацій та районних рад, на якій більш детально розглянути питання виконання доходної частини місцевих бюджетів у 2015 році.

Також Наталія Кравченко повідомила, що збільшується обсяг субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату допомоги сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам та тимчасової державної допомоги дітям на суму більше 17 мільйонів гривень. Ці кошти необхідно перерозподілити за потребами між містами і районами області.

Дискусійним стало питання розподілу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, що вироблялися, транспортувалися та постачалися населенню, яка виникла у зв’язку з невідповідністю фактичної вартості теплової енергії та послуг з централізованого водопостачання та водовідведення тарифам, що затверджувалися та/або погоджувалися органами державної влади та місцевого самоврядування. На ці цілі з державного бюджету надійшло більш як 108,5 мільйонів гривень. Принцип розподілу цих коштів викликав запитання у деяких депутатів. Тож члени комісії ухвалили рішення звернутись до голови обласної державної адміністрації з пропозицією включити до складу обласної комісії із погашення заборгованості підприємств паливно-енергетичного комплексу двох депутатів обласної ради: Олександра Турченяка і Максима Колісника.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x