Науковець ЧДТУ взяла участь у «круглому столі» до Міжнародного дня інвалідів

Науковець ЧДТУ взяла участь у «круглому столі» до Міжнародного дня інвалідів

3 грудня 2014 р. відзначали Міжнародний день інвалідів. Актуальність цьогорічного вшанування людей з особливими потребами пов’язана з трагічними подіями на Сході України: внаслідок терористичних дій багато учасників АТО, мирних громадян стають інвалідами, потребують медичної, психологічної ,соціальної реабілітації. І в цьому їм має допомогти і система вищої освіти України. Створення умов для навчання людям з особливими потребами знаходиться в центрі уваги і керівництва Черкаського державного технологічного університету. На сьогодні 65 студентів-інвалідів є повноправними членами університетської родини. «Нова Доба» про це дізналася в ЧДТУ.

Науковці ЧДТУ беруть активну участь в імплементації Закону України «Про вищу освіту» в частині створення умов для навчання громадян з особливими потребами. Так, 03 грудня 2014 р. доцент, кандидат педагогічних наук Бондар Тамара Іванівна презентувала роботу «Реалізація права на навчання молоді з особливими освітніми потребами» в рамках міжрегіонального круглого столу «Проблеми і перспективи освіти людей з особливими потребами: реалії України та досвід Євросоюзу».

Модератором конференції був Чорноморський державний університет ім. Петра Могили, експертами – Совсун Інна Романівна, перший заступник Міністра освіти і науки України, Гриневич Лілія Михайлівна, голова Комітету з питань освіти і науки Верховної Ради України, директор Бюро по роботі з людьми з інвалідністю Варшавського університету.

В конференції взяли участь представники Фонду соціального захисту інвалідів, Міністерства соціальної політики України, Міжнародного фонду досліджень освітньої політики. Пропозиції науковця ЧДТУ, доцента Т.І. Бондар були схвально оцінені експертами та учасниками круглого столу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x