За крадіжку металевої сітки жашківчанин потрапить за грати

За крадіжку металевої сітки жашківчанин потрапить за грати

Чоловік украв у свого знайомого металеву сітку та продав односельцям по дешевій ціні. Правоохоронці зловмисника затримали та доставили до райвідділу для дачі показів. За вчинення кримінального правопорушення йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років. «Нова Доба» про це дізналася в СЗГ УМВС України в Черкаській області.

До чергової частини Жашківського районного відділу міліції звернувся 19-річний житель одного з сіл району та повідомив про крадіжку 2-х рулонів металевої сітки. Прибувши за викликом, працівники міліції опитали потерпілого та можливих свідків. Проводячи огляд місця події, вони не виявивши жодних пошкоджень у будинку і прийшли до думки, що крадіжку міг скоїти хтось із знайомих потерпілого. Отримавши всю необхідну інформацію, правоохоронці взялись до роботи. Проводячи подворовий обхід, оперативники дізналися, що один із місцевих жителів ходив по селу та пропонував купити у нього металеву сітку по дешевій ціні. Провівши ряд оперативно-розшукових заходів вони встановили, що до даного кримінального правопорушення причетний товариш потерпілого, раніше судимий 28-річний житель села.

Встановивши його місце знаходження, оперативники направились до його оселі. Побачивши на своєму порозі людей у формі, чоловік почав виправдовуватись, проте зрозумівши, що у правоохоронців зібрано достатньо доказів його вини у всьому зізнався.
Крадія було доставлено до райвідділу для дачі показів. Він розповів слідчому, що в селі живе не так давно і встиг потоваришувати з потерпілим. Затриманий не працює та вживає алкоголь. Він знав, що його товариш купив металеву сітку і ввечері завітав до нього у гості та запропонував відмітити покупку за пляшкою оковитої, але чоловік був заклопотаний домашніми справами і відмовив йому. Зловмисник побачив на холодильнику ключі від будинку та непомітно від господарів поклав їх у кишеню. Вранці, коли вдома нікого не було, за допомогою ключів відчинив вхідні двері та вкрав 2 рулони сітки. Крадене відразу продав за 150 гривень, а виручені кошти витратив на алкоголь.

Як повідомив начальник Жашківського районного відділу міліції Роман Ражев за цим фактом слідчим відділенням відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років. Триває досудове розслідування.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x