Безоплатна правова допомога для постраждалих на Майдані та їх родичів

Для цього Вам треба зателефонувати за єдиним телефонним номером системи безоплатної правової допомоги 0-800-213103, представитися родичем затриманого, повідомити його ПІБ, рік народження, місце затримання.

Крім того, в разі переслідування Вас за участь в мирних зібраннях на підтримку євроінтеграції, Ви маєте можливість отримати безоплатну правову допомогу юристів громадської приймальні ЧОО КВУ:

телефоном 36-85-47 (з понеділка по п’ятницю);

в фейсбук-спільноті «Черкащина: захистимо вибір» та Євромайдан SOS;

e-mail для контакту з юристами ЧОО КВУ: cvu_ck@ukr.net;

он-лайн на сайті administr-law.org.ua.

Також оприлюднюємо Рекомендації Української Гельсінської спілки для тих, хто постраждав від розгону Євромадану

Що потрібно зробити в першу чергу, аби винні за розгін понесли за це відповідальність.

1. Писати заяву про злочин та реєструвати її в міліції. В заяві описати що відбулось (я був учасником мирного заходу, на нас напали, били…в наслідок чого я…)

2. Навіть якщо людина в міліції – дайте їй знати, що вона має подати заяву про злочин і там описати тілесні ушкодження, які були отримані.

3. Вимагайте адвоката. Без нього не говоріть нічого (НЕ важливо чи ви затриманні по кримінальній чи по адміністративній справі). Ви самі або ваші родичі можуть скористатися телефоном 0-800-213103 аби отримати безоплатну правову допомогу.

4. Якщо вас не затримали, але ви маєте фізичні ушкодження, звертайтеся до будь-якої лікарні, та вимагайте опосвідчення, судово-медичну експертизу – щоб ваші рани зафіксували в медичному документі.

Українська Гельсінська спілка з прав людини готова допомогти постраждалим, для цього просимо залишити ім’я та мейл людини в приватному повідомленні у нас на фейсбук сторінці Ugspl.

Нижче ми зазначатимо і оновлюватимемо інформацію про тих, хто також пропонує свою юридичну допомогу.

Oleksander Bashuk: Кому з затриманих чи побитих потрібна безоплатна правова допомога, прошу звертатись до нас. Адвокатське об\’єднання \”Український адвокат\”. Тел. ( 044 ) 3611814 або 0975796214

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x