У Черкасах до трьох років ув’язнення засуджено посадовця за отримання хабара

У Черкасах до трьох років ув’язнення засуджено посадовця за отримання хабара

Рішенням Соснівського районного суду м. Черкаси винесено обвинувальний вирок депутату Черкаської міської ради, який вимагав 15 тисяч доларів США неправомірної вигоди. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі СБУ України в Черкаській області.

У ході досудового слідства встановлено, що депутат та член постійної комісії з питань земельних відносин, архітектури, містобудування Черкаської міськради вимагав гроші від приватного підприємця за дозвіл на встановлення кіосків у Черкасах. За 15 тисяч доларів США посадовець обіцяв посприяти підприємцю у встановленні трьох тимчасових споруд торгівельного призначення.

У січні ц.р. співробітники СБУ затримали депутата у його робочому кабінеті «на гарячому» під час одержання частини хабара – 10 тисяч гривень.

Вироком суду посадовця визнано винним у вчинені злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання службовою особою неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України та призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на три роки з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій строком на два роки.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x