Синові закатованого черкащанина вручили Почесну відзнаку «За заслуги перед Черкащиною»

Синові закатованого черкащанина вручили Почесну відзнаку «За заслуги перед Черкащиною»

– Пам’ять про героїчний подвиг загиблих українців-патріотів під час війни, що йде на Сході країни, повинна на віки закарбуватись в історії нашого народу. А надто, якщо йдеться про тих українців, які були безневинно закатовані терористами лише за те, що любили Україну, бажали миру й життя в неподільній, незалежній і рідній країні, – наголосила голова обласної ради Валентина Коваленко під час зустрічі із Сергієм Скобленком – сином закатованого на Луганщині нашого земляка. «Нова Доба» дізналася про це в Черкаській обласній раді.

Розповідаючи історію своєї сім’ї, Сергій зауважив, що його батько – Віктор Скобленко сам родом із с. Стеблева Корсунь-Шевченківського району, але останні 25 років проживав разом із мамою на Луганщині. Біда сталася з приходом у їхній край сепаратистів й російських найманців.

Віктор Степанович разом з дружиною Ольгою Олексіївною з перших днів активно підтримували українських вояків – допомагали харчами, ділилися всім, що в самих було. Від їхньої сім’ї відвернулися всі родичі, не розділяючи патріотичні настрої Скобленків, а зрадили власні земляки – звели наклеп на главу сім’ї, після чого Віктора Степановича забрали до комендатури.

Звідти чоловік повернувся ледь живим. Лікарі діагностували забиття мозку ІІІ ступеня, не допомогло навіть оперативне втручання. Поховали Віктора Скобленка 16 вересня в с. Журавка Городищенського району, де живе його брат, і як заповідав сам герой.

Під час зустрічі із Сергієм Скобленком голова обласної ради Валентина Коваленко та голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко за героїчну стійкість батька Віктора вручили сину Почесну відзнаку «За заслуги перед Черкащиною» й Почесну грамоту облдержадмiнiстрацiї та обласної ради.

Юрій Ткаченко також вручив йому матеріальну допомогу та пообіцяв й надалі підтримувати родину. Зі свого боку, Валентина Коваленко запевнила, що від обласної ради також будуть виділені кошти, зокрема, й на те, щоб Сергій завершив дистанційно навчання у Луганському національному університеті імені Тараса Шевченка.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x