У Гельмязівському інтернаті перебуває 141 особа

У Гельмязівському інтернаті перебуває 141 особа

Уже протягом 60 років працівники Гельмязівського психоневрологічного інтернату, що на Золотоніщині, відповідально та дбайливо піклуються про своїх підопічних. До них завітав заступник голови – керівник апарату ОДА Віталій Коваль, щоб оглянути умови їхнього проживання. «Нова Доба» дізналася про це в ОДА.

Директор закладу Світлана Омелян щиро дякувала всім, хто надає підтримку – представникам обласної, районної влади, приватним підприємцям. Жінка, яка працює в інтернаті вже 9-ий рік поспіль, каже, що працівниці сповна віддаються своїй справі, створюють для цих людей найкращі умови проживання.

Світлана Миколаївна розповіла, що в психоневрологічному інтернаті проживає нині 141 особа з різними психічними захворюваннями. Серед них і 7 переселенців зі Сходу. Мешканці забезпечуються житлом, одягом, взуттям, постільною білизною, м’яким і твердим інвентарем, повноцінним п’ятиразовим харчуванням, зокрема й дієтичним; цілодобовим медичним обслуговуванням, консультативною допомогою, медикаментами та життєво-необхідними ліками, стаціонарним лікуванням у закладах охорони здоров’я; культурно-масовою та оздоровчо-спортивною роботою з урахуванням стану здоров’я та віку підопічних, усіма умовами, що сприяють адаптації психічно хворих громадян у новому середовищі.

Медичне обслуговування в інтернаті здійснює один лікар, 7 осіб середнього та 50 – молодшого медичного персоналу. У закладі проводяться щорічні комплексні медичні огляди підопічних з обов’язковим лабораторним дослідженням аналізів та проходженням флюорографії. Окрім того, в інтернаті функціонує фітобар, мініпекарня, є підсобне господарство, за яким закріплено 152 га землі, утримується щорічно понад 80 голів великої рогатої худоби, 180 свиней. Підсобне господарство повністю забезпечує підопічних продуктами харчування, зокрема: молоком, м’ясом та плодово-овочевою продукцією.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x