До юних черкаських читачів завітали відомі українські письменники

До юних черкаських читачів завітали відомі українські письменники

Сьогодні в обласній бібліотеці для юнацтва ім. Василя Симоненка відбулася зустріч читачів із відомими українськими письменниками Ірен Роздобудько, Андрієм Кокотюхою та Ігорем Жуком.
Розповідяє власний кореспондент «Нової Доби».
Київські гості говорили ж, звісно, про свій шлях у літературу, читали власні твори, відповідали на запитання, роздавали автографи. А розповісти їм було що, бо кожен із них – непересічна особистість.

Приміром, Ігор Жук – бард, поет-пісняр, художник, автор радіовистав, дитячої п’єси, сценаріїв понад 30 науково-популярних фільмів, художньо-пізнавальних книг для дітей. Він – кандидат фізико-математичних наук, старший науковий співробітник Інституту космічних досліджень Націонильної академії наук України.

Ірен Роздобудько – письменниця, поетеса, журналістка, художниця-ілюстратор. Працювала в Донецькому відділку ТАРС-РАТАУ телеграфісткою, в багатотиражці Донецького металургійного заводу, журналістом та диктором радіогазети.

Після переїзду до столиці працювала в газеті «Родослав», журналі «Сучасніть», оглядачем на першому й третьому каналах Національної радіокомпанії, в газеті «Всеукраїнські відомості», заступником головного редактора в журналі «Наталі», головним редактором у журналі «Караван історій. Україна» та журналістом у журналі «Академія».

Андрій Кокотюха розповів про себе, що народився в родині зварювальника й медичної сестри. Перший художній твір написав у 7 років, «але він і досі гідно не поцінований».

Мріяв стати бібліотекарем. Працював збиральником меблів, різноробочим та муляром на будівництві. Але, зрештою, закінчив факультет журналістики Київського університету ім. Т. Шевченка.

Андрій заявив, що любить літературу, кіно, алкоголь, збирати гриби. Байдужий до політики, спорту, кави, одностатевого сексу і наркотиків. Не любить українських політиків, футболу, борщу, вареників, макаронів, хімії як шкільного предмета, свого колишнього класного керівника, Філіпа Кіркорова та Віктора Павліка, їздити громадським транспортом, стояти в чергах, чогось чекати в своїй держави та від своєї держави, працювати в сільському господарстві…
Творча зустріч черкаської юні з письменниками видалася змістовною та веселою.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x