Перервинцівський хор відсвяткував 40-річчя

Перервинцівський хор відсвяткував 40-річчя

Неповторна українська пісня, душевна щедрість і прагнення до краси покликали 6 грудня 2014 року мешканців села Перервинці та гостей до святкової зали навчально-виховного комплексу, щоб щиро і сердечно привітати із 40-річчям заснування народний аматорський хоровий колектив Перервинцівського сільського Будинку культури.

Захід розпочався зі спогадів про події 60-річної давнини, про перший хоровий колектив повоєнного часу, який виступав уже в 1954 році. Це світлини, які зберегли імена учасників і пам’ять про них. Присутні побачили обличчя односельчан, відображених на екрані, яких, на жаль, уже немає серед живих.
Про це «Нова Доба» дізналася в Драбівській РДА.
Хор у теперішньому складі працює постійно з 6 грудня 1974 року. Першим керівником колективу був учитель сільської школи М.О.Веремієнко, на баяні акомпанував О.О.Внученко.

Ведуча заходу – завідуюча сільською бібліотекою Поліна Рябоха представила кожного учасника хору нинішнього складу, і зал зустрів їх оплесками, стоячи. Останні 30 років колективом керує директор Будинку культури Анатолій Розсоха.

З вітальним словом до любителів народної творчості звернулася заступник голови районної ради Тетяна Богославець. Особливі вітання, сповнені шани і поваги, вона адресувала ювілярам – учасникам хорового колективу та керівнику народного хору – Анатолію Розсосі.

Тетяна Володимирівна висловила слова вдячності всім хористам за працю, за те, що завжди із святом у душі вони працюють для людей, за високе служіння мистецтву, невтомний творчий пошук, самовідданість, подвижництво та нагородила учасників хору М. В. Улянченка і Г. П. Розсоху Подяками районної ради.

Своїми піснями ювілярів привітали також Заслужений працівник культури України, член Спілки кобзарів України Михайло Коваль, народний ансамблю народної музики «Мальви» районного Центру культури та дозвілля, ансамбль «Червоні маки» Білоусівського сільського Будинку культури, художній керівник Драбівського народного хору Петро Отвиновський, учасниці ансамблю «Надія» РЦКД – ветерани Ніна Скорофатова та Надія Несват.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x