Черкаська ОДА, профспілки та роботодавці підписали угоду

Черкаська ОДА, профспілки та роботодавці підписали угоду

Учора під час засідання територіальної тристоронньої соціально-економічної ради при облдержадміністрації була укладена Регіональна угода на 2015-2017 роки. Із такою пропозицію виступили Федерація профспілок області та обласне об’єднання роботодавців. Про це «Нова Доба» дізналася в Департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА.

– Її зміст спрямований на об’єднання зусиль соціальних партнерів щодо вироблення та реалізації ними узгоджених дій при виконанні програми економічного і соціального розвитку Черкащини, – каже голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко, – регулювання трудових, соціальних, економічних відносин та забезпечення підвищення рівня і якості життя черкащан.

Голова Федерації профспілок області Петро Шевченко зазначив, що метою Угоди є створення робочих місць, підвищення соціальних стандартів, детінізація трудових відносин, а ще – стимулювання роботодавців до створення кращих умов праці.

За словами голови обласного об’єднання Організації роботодавців Бориса Райкова, у проекті угоди визначено механізм співпраці трьох сторін для досягнення головних стратегічних цілей соціально-економічного розвитку області, удосконалення соціально-трудових відносин, забезпечення продуктивної зайнятості, оплати та охорони праці, соціального захисту та реалізації соціальних прав і гарантій працюючих в регіоні.

Документ складається з чотирьох розділів. Умови першого, присвяченого сфері соціально-економічних і виробничих стосунків, сприятимуть економічному розвитку області, підвищення ефективності виробництва, спрямовуватимуть регіональну промислову політику на збереження, підтримку та розвиток вітчизняного виробника, підвищення ефективності виробництва підприємств області, допомоги їм у розробці інвестиційних проектів, бізнес-планів із метою відновлення роботи підприємств, розвитку малого та середнього бізнесу, індивідуального підприємництва.

У розділі щодо соціально-трудових стосунків йдеться про забезпечення зайнятості населення, соціальні гарантії черкащан у сфері оплати праці. У третьому – про життєзабезпечення і соціальний захист – міститься домовленість про взаємодопомогу в реалізації основних напрямків соціальної політики, вчасну й у повному обсязі сплату соціального внеску та його справедливе використання.

В останньому розділі мова йде про забезпечення проведення соціального діалогу з питань реалізації регіонального соціально-економічної політики та розвитку соцпартнерства.

– Ця угода важлива для планування спільної роботи районних державних адміністрації, районних та міських рад, – зазначив після підписання документу Юрій Олегович. – Вона стане орієнтиром у нашій подальшій роботі, а її основні напрямки мають бути відображені й у Стратегії розвитку Черкащини 2020.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x