Прокуратура хоче повернути «яму» за Черкаським драмтеатром у власність міста

Прокуратура хоче повернути «яму» за Черкаським драмтеатром у власність міста

Заступник прокурора області подав до господарського суду позовну заяву про визнання незаконним та скасування рішення Черкаської міської ради про передачу у власність черкаському приватному підприємству земельної ділянки, вартістю понад 1,2 млн грн. Про це «Нова Доба» дізналася в ОДА.

Встановлено, що у 2010 році рішенням Черкаської міської ради цьому підприємству незаконно надано на умовах договору ренти земельну ділянку під будівництво, площею 4 970 кв. м, за адресою: м. Черкаси, вул. Гоголя, 261.

Раніше там був розташований центральний сквер та фонтан, тепер на цьому місці виритий котлован, що обмежує рух транспорту у центрі міста та створює незручності для громадян.

З метою захисту інтересів держави та повернення землі в комунальну власність прокуратура звернулась із позовом до суду про визнання зазначеного рішення незаконним, розірвання договору ренти та скасування державного акта на право власності. Наразі позов розглядається в суді.

Крім того, прокуратура міста Черкаси розпочала досудове розслідування за фактом незаконного зняття з балансу комунального підприємства скверу «Театральний» та його складової частини – фонтану, вартістю понад 550 тис. грн., за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x