У черкаських парках і взимку кипить робота

У черкаських парках і взимку кипить робота

Попри те, що парковий сезон завершився, робота в КП «Дирекція парків» кипить. Це щоденна копітка праця з прибирання території, обрізки дерев та підтримання інфраструкрутри в належному стані.

– Сьогодні порядок в парках забезпечує колектив підприємства з 74 працівників. Із них лише 17 – це фахівці з благоустрою, – розповідає директор КП «Дирекція парків» Микола Бондаренко. – Варто зауважити, що для утримання, приміром, Ювілейного парку площею 40 гектарів, необхідно 15 робітників, а сьогодні там працює лише шестеро. Щоправда, технікою вони забезпечені.
У черкаських парках і взимку кипить робота
Працівники підприємства сьогодні обслуговують півтори сотні гектарів паркових зон. Наразі бажаний, повний обсяг робіт виконувати вони не встигають, проте, роботи виконуються в кожному парку.
У черкаських парках і взимку кипить робота
– Цілий рік ми займаємося прибиранням території незалежно від пори року, бо відвідувачі парку відпочивають упродовж усього року. Наприкінці осені ми активно займаємося обрізкою гілля дерев та кущів, рубкою сухих насаджень, косінням сухої трави, – розповідає начальник виробництва КП Олександр Добровольський. – Крім того, ремонтуємо весь інвентар і готуємося до весняно-літнього періоду. Наразі по 2,5 га сухостою ми прибрали в парках Хіміків, Перемоги та Ювілейному. Чистимо також ковзанки, коли мороз. Цього сезону вони залиті в Дитячому парку, парку Хіміків та Ювілейному. У парку Перемоги в озері ми воду не спускаємо, тому ковзанка тут природня.
У черкаських парках і взимку кипить робота
Про це «Нова Доба» дізналася в КП «Дирекція парків».
Щоправда для зручності відвідувачів, працівники комунального підприємства розчищають саме ту ділянку озера, яку черкасці вподобають для катання та гри в хокей.

Чимало роботи в працівників і після візитів вандалів до місць відпочинку. Багато зучиль і часу вони витрачають на відновленя чи заміну пошкоджених конструкцій. Лише за останній тиждень зловмисники завдали збитків підприємству на понад 5 тис грн.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x