Депутати Черкаської облради звернулись до Президента

Депутати Черкаської облради звернулись до Президента

Депутати Черкаської облради під час позачергової сесії 2 грудня більшістю голосів ухвалили резолюцію про звернення Черкаської обласної ради до Президента України та жителів Черкаської області з приводу суспільно-політичної ситуації в країні. За це рішення проголосувало 60 депутатів обласної ради. В обговоренні питання порядку денного взяли участь депутати обласної ради Сергій Тулуб, Володимир Багрійчук, Любов Майборода, Наталія Старікова, Василь Корнієнко, Наталія Горбенко та інші. Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі ОДА.

– Частина людей, особливо молодь, не сприйняли рішення Президента України щодо відкладення підписання угоди про асоціацію з Європейським Союзом. Це породило мітинги та протести, що прокотилися багатьма областями України, – звернувся голова Черкаської обласної ради Валерій Черняк. – Люди, необізнані до кінця мотивами такого рішення, сприйняли кроки Уряду і Президента України як поворот у бік Росії і відмову від подальшої співпраці з ЄС і зміни курсу на євроінтеграцію. Але це не так. Віктор Янукович чітко заявив, що альтернативи євроінтеграції в нас немає.

Обранці закликали черкащан бути розсудливими та не піддаватися спекуляціям в інтересах окремих політичних сил. Водночас, у тексті резолюції депутати звернулися до Віктора Януковича з проханням сприяти єднанню громадянського суспільства, економічному зростанню України та підвищенню доброту громадян.

«Конституція України ґрунтується на розумінні громадянського суспільства та його інституцій як такого стану суспільства, в якому вільно реалізуються основоположні права і свободи людини та громадянина, завдяки різноманітним формам публічної громадської активності та самоорганізації.

Конституцією України заборонено дії, спрямовані на ліквідацію незалежності Україні, зміну конституційного ладу насильницьким шляхом, підрив її безпеки, незаконне захоплення державної влади, пропаганду насильства, посягання на права і свободи людини та здоров’я населення.

Проте події, що сколихнули державу в останні дні, не можуть залишити байдужими жодного.

Мирні акції, що відбувалися в Україні, з вини провокаторів призвели до силового протистояння та перетворилися в кроваві сутички.
Ми, депутати Черкаської обласної ради, засуджуємо дії, які спричинили дисбаланс в суспільстві. Від імені черкаської громади заявляємо, що ми готові стати на захист конституційного порядку у державі і підтримуємо курс Президента України на євроінтеграцію.

Ми звертаємось:

1. До Президента України як до глави держави, який забезпечує державну незалежність та національну безпеку, додержання прав і свобод людини та громадянина.

Ми, депутати Черкаської обласної ради, підтримуємо державну політику, спрямовану на наближення рівня життя громадян України до європейських стандартів з поступовою адаптацією внутрішнього законодавства до законодавства Європейського Союзу.
Просимо Вас, шановний Вікторе Федоровичу, сприяти єднанню громадянського суспільства, економічному зростанню України та підвищенню доброту громадян.

Пропонуємо провести всеукраїнський круглий стіл представників всіх політичних партій, громадських об’єднань з метою налагодження постійного конструктивного діалогу навколо питання євроінтеграції України.

2. До жителів Черкаської області

Ми, депутати обласної ради, переконані, що Президент України докладе всіх зусиль для подолання насильницьких акцій та об’єднання нашого суспільства.
Закликаємо всіх черкащан проявити стриманість, розсудливість, толерантність і не піддаватися спекулятивним діям в інтересах окремих політичних сил.

Закликаємо кожного з вас докласти спільних зусиль для гідного відзначення 60-річчя утворення Черкаської області та 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка», – йдеться у тексті резолюції.

Депутати Черкаської облради звернулись до Президента

Звернення було зачитано мітингувальникам, що зібралися зранку під стінами Будинку Рад. Текст звернення також спрямують до Президента України Віктора Януковича.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x