Канівські злодії грабували дачі

Канівські злодії грабували дачі

Натрапивши на нежилий будинок в одному з дачних кооперативів Канева, два приятелі обкрадали його декілька днів. Викрадені продукти харчування і консервацію правоохоронці виявили вдома у зловмисників, а металеві вироби – на одному з приймальних пунктів металобрухту. Обидва учасники кримінального правопорушення затримані і дають покази слідству.

До чергової частини Канівського міськвідділу міліції з повідомленням про крадіжку звернулась місцева пенсіонерка. Жінка розповіла працівникам міліції, що на момент її відсутності невідомі особи викрали з дачного будинку продукти, консервацію і металеві вироби, завдавши збитків на суму понад 1500 гривень.

На місце пригоди відразу прибула слідчо-оперативна група. Потерпіла вказала, що майже тиждень не з’являлась на дачі, а приїхавши, виявила, що з подвір’я зникла стара чавунна ванна, алюмінієвий паркан та інші металеві вироби. Крім цього, зловмисники пошкодили замок вхідних дверей будинку, звідки викрали мішок картоплі, декілька ящиків яблук і консервацію. Поки експерти працювали над виявленням речових доказів, а слідчі спілкувалися з потерпілою, оперативники в свою чергу розпочали пошуки крадіїв.
Про це «Нова Доба» дізналася в СГЗ УМВС у Черкаській області.

На одному із пунктів заготівлі металобрухту працівники карного розшуку виявили уламки чавунної ванни і деякі деталі алюмінієвого паркану, які за описом були схожі на викрадені. В розмові з адміністрацією, правоохоронці дізнались, що вказані металеві вироби принесли два місцевих жителя, віком 28 та 32 роки. Як виявилось чоловіки раніше були судимі за крадіжки і перебувають на обліку в міліції, тому правоохоронці швидко встановили їх місце перебування. За місцем проживання підозрюваних правоохоронці виявили решту речових доказів. Чоловіків доставили до міськвідділу міліції для дачі пояснень. На допиті підозрювані зізнались у скоєному і розповіли, що вирішили красти з нежилих будинків щоб заробити трохи грошей на прожиття. Будинок потерпілої зловмисники обкрадали декілька днів.

Як повідомив начальник Канівського міськвідділу міліції Олександр Штейман слідчим відділенням відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання їм міри запобіжного заходу. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років. Правоохоронці перевіряють осіб на причетність до скоєння подібних кримінальних правопорушень на території району. Триває досудове розслідування.

Подібні публікації

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x