40-річний черкащанин обікрав односельця

40-річний черкащанин обікрав односельця

Дільничний інспектор міліції протягом доби встановив особу, яка викрала у свого односельця металеві вироби на суму близько 1000 гривень. Зловмисника затримано та доставлено до райвідділу. Його дії слідчий кваліфікує за статтею 185 Кримінального кодексу України.

Про це «Нова Доба» дізналася в СГЗ УМВС у Черкаській області.
До чергової частини Черкаського районного відділу міліції звернувся 49-річний житель одного із сіл району та повідомив про крадіжку. Чоловік розповів правоохоронцям, що в селі має два будинки. В одному проживає разом з сім’єю, а інший використовує як дачу, до якого в зимовий період навідується доволі рідко. Цього разу, коли потерпілий пришов до дачного будинку – побачив, що двері в приміщенні відчинені, а в хаті розвалена піч і викрадена чавунна плита, окрім цього, з території домоволодіння зникло 50 метрів мідного кабелю та три металеві труби. На місце події виїхала слідчо-оперативна група та дільничний інспектор.

З’ясувавши всі обставини події та вилучивши речові докази, правоохоронці розпочали пошуки крадія. В першу чергу міліціонери вирушили перевірити пункти прийому металобрухту. Як з’ясувалося, дійсно на один із пунктів невідомий чоловік приносив обпалені мідні дроти. Крім того, місцеві жителі розповіли правоохоронцям, що селом ходив незнайомець та пропонував купити у нього металеві труби та комплектуючі до печі за низькою ціною. Його опис співпадав з описом чоловіка, який здавав дроти на металобрухт. Провівши ряд слідчо-оперативних заходів працівникам міліції вдалося встановити особу крадія. Ним виявився 40-річний місцевий житель, чоловіка запросили до райвідділу для дачі показів.

В розмові зі слідчим підозрюваний розповів, що останнім часом ніде не працює та зловживає алкоголем, на який постійно потрібні кошти. Він знав, що взимку в одному з місцевих будинків ніхто не проживає, тож вирішив його обікрасти. Зайшов до пустуючого двору, за допомогою проволоки відчинив двері до хати та розібравши піч, викрав чавунну плиту та комплектуючі деталі до неї. З двору також прихопив кабель і труби, що були за хатою. По дорозі додому продав місцевим частину викраденого майна, іншу здав на металобрухт.

Як повідомив тимчасово виконуючий обов’язки начальника Черкаського районного відділу міліції Ігор Михайлов за даним фактом слідчим відділенням відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років. Триває слідство.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x