У Кам’янському музеї говорили про оздоровлення чорнобильців

У Кам’янському музеї говорили про оздоровлення чорнобильців

12 грудня 2014 року в історичному музеї Кам’янського державного історико-культурного заповідника пройшло засідання «круглого столу», присвячене Дню вшанування ліквідаторів аварії на ЧАЕС.

В заході взяли участь голова районної державної адміністрації Плєшкань Андрій Миколайович, секретар міської ради Табурець Володимир Іванович, заступник начальника управління Пенсійного фонду Магай Наталія Йосипівна, представники районної громадської організації «Союз Чорнобиль України», представники управління праці та соціального захисту населення РДА, представник від Кам’янської ЦРЛ Каспряк Зоя Петрівна, чорнобильці гості та запрошені.

Засідання проходило в теплій, доброзичливій атмосфері. Учасники обговорювали питання оздоровлення чорнобильців-ліквідаторів, постраждалих дітей. Особливу увагу було акцентовано на придбання ліків за пільговими цінами, поліпшення умов проживання тощо.

Захід продовжився біля пам’ятного знаку чорнобильцям.
– Чорнобиль – це гіркий урок не тільки нам, українцям, а й усьому людству. Наше завдання сьогодні – допомагати потерпілим, турбуватися про покращення їх життя. Спільними зусиллями ми зробимо все можливе для того, щоб віддячити за мужність, стійкість, терпіння, наполегливість у подоланні труднощів, що випали на долю чорнобильців. Минають роки, але вічна пам’ять та шана до тих, хто брав участь у ліквідації Чорнобильського лиха та його наслідків, живе у наших серцях. Ми зібралися з вами сьогодні біля пам’ятного знаку, збудованого на честь героїв та жертв Чорнобиля, щоб згадати події тих жахливих днів і вшанувати пам’ять тих, хто віддав життя або втратив здоров’я під час робіт з ліквідації наслідків аварії. Низький вам уклін і довічна вдячність, – зазначив під час свого виступу Андрій Плєшкань.

Після мітингу учасники поклали вінки та квіти і вшанували пам’ять померлих ліквідаторів хвилиною мовчання.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x