У ХІІ музичному конкурсі пам’яті П. І. Чайковського перемогла канівчанка

У ХІІ музичному конкурсі пам’яті П. І. Чайковського перемогла канівчанка

В останні дні листопада відбулося урочисте відкриття ХІІ дитячого музичного конкурсу пам’яті П.І.Чайковського.

У перший день конкурсного дійства відбувся заїзд, реєстрація та поселення учасників, ознайомлення з принадами нашого міста, його визначними пам’ятками тощо. Цього ж дня для конкурсантів, їхніх батьків, педагогів та для простих кам’янчан був організований літературно-музичний вечір “П.І.Чайковський та родина Давидових”. Ведуча заходу – Таміла Петрівна Чупак – ознайомила присутніх з життям П.І.Чайковського та його родини. Святковий вечір супроводжувала прекрасна музика у виконанні камерного ансамблю Кам’янського заповідника. Тематика творів була єдина – музичні дітища П.І.Чайковського: “Пісня без слів”, “Баркарола”, “Ноктюрн”, “Колискова” та “Неаполітанська пісенька”.

Крім того, на слова О.С.Пушкіна Таміла Чупак виконала пісню “Редеет облаков летучая гряда”. Ми всі знаємо, як композитор любив творчість цього поета, написавши на його твори чимало музичних композицій.
Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».
Впродовж наступного дня відбувався найважливіший конкурсний процес – відкритий показ учасниками своїх музичних програм. 30 юних музикантів протягом декілької годин озвучували великий зал Кам’янської музичної школи ім.П.І.Чайковського, де проходило це значиме мистецькесвято. Але на початку всіх привітала директор Кам’янського державного історико-культурного заповідника Галина МихайлівнаТаран, яка подякувала учасникам за їх приїзд та присутність, побажала перемог та успіхів і наголосила, що конкурс П.І.Чайковсього поширював і продовжуватиме поширювати музику композитора, відомого у всьому світі. Зі словами пивітання виступили голова Кам’янської районної державної адміністрації А.М.Плєшкань та мер міста В.І.Тірон бажали гостям успіхів, натхнення, здоров’я, удачі, радості й, звичайно, мирного неба й духовної благодаті. Кам’янка завжди рада новим людям, котрі завдяки двом геніальним митцям – О.С.Пушкіну та П.І.Чайковському – постійно збагачують своєю присутністю наш рідний край.До учасників музичного змагання звернулась і голова цьогорічного журі ХІІ Всеукраїнського дитячого музичного конкурсу пам’яті П.І.Чайковського, заслужена артиска України Богдана Півненко. Видатна скрипалька попросила дітей намагатися не хвилюватися і просто продемонструвати свою майстерність. Закінчила вітальну частину свята “фінансовий директор” заходу Вікторія Зубенко. Мистецтвознавець представила логтип ХІІ Всеукраїнського дитячого музичного конкурсу пам’яті П.І.Чайковського, який, зважаючи на події в державі, набув військового забарвлення – обмундурований в сучасну армійську форму Лускунчик з шаблею в руці крокує покоряти музичні вершини.

Конкурсний день закінчився неперевершеним дійством – концертом Богдани Півненко та її учнів. Це був чудовим подарунком для кам’янчан, гостей та конкурсантів. Після чого відбулося нагородження музикантів-скрипалів. Дійство відбулось в урочистій обстановці.

Перше місце серед скрипалів посіла Дик Марія, учениця дитячої школи мистецтв м.Канів. Також Марія отримала диплом за краще виконання твору українського композитора.
У ХІІ музичному конкурсі пам’яті П. І. Чайковського перемогла канівчанка

Два другі місця посіли представниці Корсунь-Шевченківської дитячої школи мистецтв: Дубова Амані та Ель-Лух Римма. Всі три лауреати отримали також грошові премії.

Крім того, Римма Ель-Лух отримала спеціальну премію пам’яті Анатолія Грабового – золотий самородок та інші іменні подарунки. Нагадаємо, А.М.Грабовий – видатний кам’янчанин, скрипаль, заслужений артист Грузинської РСР. Вже вдруге поспіль, в честь видатного музиканта, однокласник А.Грабового – Олександр Македонський, вручає одному із скрипалів спеціальний іменний приз.

Спеціальну номінацію “Надія” – перспективному молодому таланту – отримала Крістіна Тараскіна, учениця Канівської дитячої школи мистецтв. Звичайно, кожний із інших конкурсантів-скрипалів не залишився без подарунку: музичні компакт-диски, футболки із логотипом конкурсу, нотні збірники та ін.

Конкурс став визначною подією в культурному житті нашого краю і залишив незабутнє враження у всіх учасників і гостей.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x