Кожен п’ятий переселенець на Черкащині працевлаштований

Кожен п’ятий переселенець на Черкащині працевлаштований

Про це на нараді в Черкаській ОДА повідомив директор обласного центру зайнятості Григорій Дендемарченко. Усього ж до центру звернулися майже 1300 жителів Сходу та Криму. За його словами, на шляху до працевлаштування переселенців – купи проблем. Зазвичай їх не влаштовує пропонована заробітна плата. У себе вдома переселенці отримували в середньому близько 5-7 тис. грн. Водночас черкаські роботодавці пропонують значно менше.
Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській ОДА.

– Крім того, не всі особи визначились із остаточним місцем проживання, – розповідає Григорій Дендемарченко. – Тому не погоджуються на пропоновану роботу в очікуванні якнайшвидшого повернення додому. Ще один фактор, що стримує працевлаштування вимушених переселенців, – це невідповідність їхнього фаху потребам роботодавців. Так майже 40% переселенців, які звернулися до служби зайнятості, мають вищу освіту. І лише 22% – професійно-технічну. Натомість черкаські роботодавці навпаки більше потребують робітників. Деякі переселенці працюють нелегально та не оформлюють офіційно трудові відносини, оскільки не бажають ідентифікувати себе на території центральної України.

Директор обласного центру зайнятості повідомив, що працівниками центру особлива увага приділяється пошуку тимчасової зайнятості переселенців, насамперед у вигляді громадських робіт.

Однак не всі райони цьогоріч заклали у свої бюджети кошти на оплату громадських робіт.

– Узагалі не передбачені на це кошти в Золотоноші, – зауважує голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. – У Звенигородському районі, наприклад, закладено лише 70 тис. грн, Корсунь-Шевченківському районі – 51,8 тис. грн, у Ватутіному – 60 тис. грн тощо. Тому я звертаюся до голів РДА та міських голів: у бюджетах на наступний рік слід передбачити кошти на оплату громадських робіт.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x