Валентина Коваленко про суспільне телебачення: «Громада повинна мати можливість себе бачити і чути»

Валентина Коваленко про суспільне телебачення: «Громада повинна мати можливість себе бачити і чути»

На базі обласних державних телерадіокомпаній необхідно створити канал територіальних громад. Це відповідає вимогам сьогодення щодо децентралізації владних повноважень, а також дозволить зберегти цілісний комплекс ОДТРК. Про це, та про те, що місцеві громади не повинні залишитися без власного ТV-ресурсу, говорила у своєму виступі на засіданні Асоціації обласних та районних рад Валентина Коваленко. Вона є головою Комісії з соціальних та гуманітарних питань Асоціації.

Одним з питань, яке обговорювали на засіданні, було про створення Суспільного телебачення і радіомовлення України та наслідки для регіональних медіа просторів, вплив на якість висвітлення діяльності органів місцевого самоврядування та представників громадянського суспільства.

Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській обласній раді.
На думку Валентини Коваленко, ухвалена Верховною Радою редакція Закону «Про суспільне телебачення і радіомовлення України» містить певні ризики для місцевих громад. Адже ліквідація ОДТРК може привести до втрати можливості відстоювати інтереси територіальних громад на принципах громадського мовлення. Цим законом знищуються регіональні мовники, які виходять у районах на частоті ОДТРК.

– Доцільно було б на базі ОДТРК створити канал територіальних громад, із збереженням матеріально-технічної бази. Цей канал передати на баланс обласної ради разом із коштами держбюджету, передбаченими на фінансування державних телерадіокомпаній. Адже діяльність саме цих організацій спрямована на виховання в населення високих морально-патріотичних якостей, на вчасне виявлення і допомогу у вирішенні непростих життєвих проблем. Не можна відбирати у громади можливість себе бачити і чути, – зазначає Валентина Коваленко.

Ці пропозиції Асоціації обласних та районних рад будуть належним чином сформульовані і направлені у відповідні інстанції.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x