Печію можуть спровокувати стрес і важка фізична робота

Печію можуть спровокувати стрес і  важка фізична робота

Таке неприємне явище, як печія, виникає завжди несподівано й завдає чимало неприємних відчуттів. Іноді поява печії є певним попередженням організму про те, що не слід переїдати жирного, кислого і солоного. Словом, усього того, що може збільшити вироблення кислоти в шлунку. Ці випадки можна вважати поодинокими. Частіше ж печія є наслідком захворювання шлунково-кишкового тракту.

Коли печія трапляється кілька разів на рік, імовірно, її причина – зловживання гострою або жирною їжею, алкоголем. Дискомфорт викликають пересмажені жирні страви, солодкий чай, свіжоспечений чорний хліб.
Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».
При проблемах печінки печія супроводжується відчуттям гіркоти в роті. Причиною розладу може бути стрес і пов’язаний із ним різкий спазм. Останнє і призводить до викиду жовчі в шлунок. Це може статися і після активної фізичної роботи, коли розслабляється м’язова оболонка шлунку та знижується тонус. У цьому випадку допоможуть відвари з вівса, безсмертника або пижма (столова ложка на склянку води). П’ють такий відвар тричі на день по 1-2 ст. л. за півгодини до їди. Ознаки печії можуть бути викликані більш серйозними, в тому числі серцевими захворюваннями. Ще один привід звернутися до лікаря при хронічних симптомах печії – наявність факторів ризику: ожиріння, діабет, гіпертонія, випадки серцевих захворювань у родині.
Якщо, окрім ознак печії, ви відчуваєте біль у ділянці серця, що супроводжується слабкістю, задишкою, нудотою, блювотою, посиленим потовиділенням чи непритомністю, викликайте швидку допомогу. Ці симптоми характерні для серцевого нападу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x