Викладачі та студенти допомогли дітям Корсунської школи-інтернату

Викладачі та студенти допомогли дітям Корсунської школи-інтернату

Благодійний бал «Назустріч мрії» провели вчора у Східноєвропейському університеті економіки і менеджменту (СУЕМ) із метою підтримати вихованців Корсунь-Шевченківської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату I-III ступенів Черкаської обласної ради з вадами слуху та затримки психічного розвитку.

Заступник голови – керівник апарату ОДА Віталій Коваль, якого запросили для участі в заході, подякував педагогам і студентам за те, що напередодні свята Дня Святого Миколая здійснили таку благочинну акцію.
Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській ОДА.

– Нині волонтерство, благодійність, меценатство, як ніколи, символічні та актуальні в Україні явища. Нарешті розкрилася справжня суть української нації, коли ми готові підтримати і матеріально, й духовно ближніх, – сказав Віталій Володимирович та закликав інші навчальні заклади області долучитися до проведення подібних заходів.

Під час балу ректор Східноєвропейського університету Любов Шпак розповіла, що на благодійному вечорі зібралися всі небайдужі, аби підтримати дітей Корсунь-Шевченківської школи-інтернату, бо, хоч і мають певні відхилення в розвитку, ці дітлахи – надзвичайно талановиті. Підтвердженням цьому була представлена в холі університету виставка картин, які майстерно створені руками учнів школи.

Напередодні благодійної акції, професорсько-викладацький склад закладу й студенти зібрали кошти та придбали вихованцям інтернату необхідне приладдя для творчості, зокрема: фарби, олівці, нитки, бісер, альбоми тощо. Ці подарунки вручили працівникам школи, які завітали на захід. У свою чергу, заступник директора з виховної роботи Корсунської школи-інтернату Валентина Шестопал запевнила, що діти після цієї акції стануть на крок ближчими до своєї мрії. Жінка каже, що педагоги залучають дітей до творчості змалечку. У закладі є хореографічний, вокальний гуртки, діти займаються бісероплетінням, в’язанням, вишивкою, ліпленням із тіста, природного матеріалу та ін.

Загалом же подібні акції з метою допомогти дитячим закладам міста й області – дитбудинкам, притулкам, медичним центрам Східноєвропейський університет проводить щороку до свята Миколая. Під час вечора учасники та гості могли долучитися до акції, поклавши кошти до скриньки.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x