У черкаській спеціалізованій школі №3 утилізовують батарейки

У черкаській спеціалізованій школі №3 утилізовують батарейки

Черкаська спеціалізована щкола № 3 приєдналася до Всеукраїнської природоохоронної компанії «Батарейкам – утилізація!». Вона проходить з ініціативи Всеукраїнської екологічної ліги, Національного молодіжного центру «Екологічні ініціативи», Всеукраїнської дитячої спілки «Екологічна варта».
Про це «Нова Доба» дізналася в департаменті освіти Черкаської міської ради.
Батарейки – хімічні джерела струму, елементи яких вступають у реакцію, що під дією заряду перетворюється на електричну енергію. Ці елементи є токсичними та небезпечними. Одна батарейка забруднює 20 м2 ґрунту. У лісовій зоні ця територія, на якій ростуть три дерева, десятки рослин, живуть два кроти, один їжачок та кілька тисяч дощових черв’яків.

– Основним завданням кампанії є інформування населення про необхідність правильного поводження з відпрацьованими хімічними джерелами струму, зокрема батарейками, та залучення небайдужих громадян до збирання цих небезпечних відходів, – розповідає директор Тетяна Ткаченко.

У вестибюлі школи встановлено контейнер, у якому учні , вчителі та батьки зможуть залишити використані батарейки для подальшої їх утилізації.

Екологічний комітет шкільного парламенту закликає всіх небайдужих приєднатися до Всеукраїнської природоохоронної компанії «Батарейкам – утилізація!»

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x