З 1 січня 2015 року РРО передаватимуть електронні копії розрахункових документів і фіскальних чеків

З 1 січня 2015 року РРО передаватимуть електронні копії розрахункових документів і фіскальних чеків

Як повідомляють у профільному підрозділі ГУ ДФС у Черкаській області відповідно до Закону України від 4 липня 2013 року №406-УІІ з 1 січня 2015 року п.7 ст. З Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» буде викладено в новій редакції, а саме: «суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції у готівковій та/або у безготівковій формі (із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, зобов’язані подавати до органів державної фіскальної служби звітність, пов’язану із застосуванням реєстраторів розрахункових операцій та розрахункових квитанцій, не пізніше 15 числа наступного за звітним місяця у разі, якщо цим пунктом не передбачено подання інформації по дротових або бездротових каналах зв’язку».
Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі ДФС в Черкаській області.

Суб’єкти господарювання, які використовують РРО (крім електронних таксометрів, автоматів з продажу товарів (послуг) та РРО, що застосовуються для обліку та реєстрації операцій з купівлі-продажу іноземної валюти), повинні подавати по дротових або бездротових каналах зв’язку електронні копії розрахункових документів і фіскальних звітних чеків, які містяться на контрольній стрічці в пам’яті реєстраторів розрахункових операцій або в пам’яті модемів, які до них приєднані.

Суб’єкти, які використовують електронні таксометри, автомати з продажу товарів (послуг) та РРО, що застосовуються для обліку та реєстрації операцій з купівлі-продажу іноземної валюти, повинні подавати по дротових або бездротових каналах зв’язку інформацію про обсяг розрахункових операцій, виконаних у готівковій та/або в безготівковій формі, або про обсяг операцій з купівлі – продажу іноземної валюти, яка міститься в фіскальній пам’яті зазначених РРО.

Порядок передачі інформації до органів фіскальної служби по дротових або бездротових каналах зв’язку встановлюється органом фіскальної служби на базі технології, розробленої Національним банком України та погодженої центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику.

Відповідно до п. 8 Прикінцевих положень Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» з 1 січня 2015 року дозволяється первинна реєстрація лише РРО, які створюють контрольну стрічку в електронній формі, та електронних таксометрів, автоматів з продажу товарів (послуг), реєстраторів розрахункових операцій з купівлі-продажу іноземної валюти.
Також наказом ДФС України від 11.12.2014 №362 затверджено останню редакцію Державного реєстру реєстраторів розрахункових операцій, яка містить 116 моделей РРО. З реєстром можна ознайомитись за посиланням: http://sfs.gov.ua/dovidniki–reestri–perelik/reestri/94957.html.

ГУ ДФС у Черкаській області запрошує платників отримувати детальні роз’яснення з цього та інших питань та первинну (безоплатну) правову допомогу у центрах обслуговування платників (ЦОП) державних податкових інспекцій області; в он-лайн режимі – на Черкаському інформаційно-діловому порталі за адресою www.city.ck.ua. А у разі виникнення проблемних питань та/або порушень прав і законних інтересів слід обов’язково звертатись на спеціальну гарячу лінію головного управління ДФС у Черкаській області (0472) 33-91-34.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x