Громада села Хацьки знає, які реформи потрібні Україні

Громада села Хацьки знає, які реформи потрібні Україні

Навіть війна та економічна криза не змогли знищити місцеве самоврядування в Україні. Попри серйозні виклики та негаразди сьогодення життя територіальних громад наповнене конкретними справами, які вселяють надію на краще майбутнє. Ось і в селі Хацьки, де я маю честь працювати сільським головою, за рік що минає, на чотирьох вулицях змонтовано освітлення а встановленио твердопаливний котел у ДНЗ «Берізка», частково виконано ямковий ремонт та грейдерування доріг, прибиралися кладовища і автобусні зупинки, вивозилося сміття та ліквідовувалися стихійні сміттєзвалища, проведено оновлення крісел глядацької зали та ремонт фойє в Будинку культури, ремонт автобусної зупинки «Центральна» та висадження сотні горіхів…
А ще відбулося святкування Різдва і Дня Перемоги, Шевченківські читання та вшанування пам’яті загиблих односельчан в роки голодомору 1932-1933років, проведено День села та інші культурно-масові заходи. На засіданнях сесій сільської ради та виконкому вирішувалися важливі для селян земельні питання, надання матеріальної допомоги громадянам, виділення субвенцій для амбулаторії та пожежної охорони тощо.
Про це «Нова Доба» дізналася від голови села Ігоря Чекаленка.

Варто зазначити, що впродовж останніх місяців хацьківчани зібрали і передали військовим близько десяти тон продуктів, теплого одягу та інших потрібних воїнам речей.

Важливим результатом життя громади стало обговорення програми дій Уряду та одноголосне прийняття на зборах звернення до Президента, Кабміну та депутатів усіх рівнів. У ньому, зокрема, говорилося, що відстоювання урядовцями інтересів олігархів, а не українського народу створює загрозу для національної безпеки навіть більшу, ніж агресія Росії та злочини терористів на Сході країни. Тому громада вимагає від високопосадовців відмовитися від намірів замороження рівня мінімальних зарплат і пенсій, підвищення пенсійного віку та тарифів на газ для населення, різкого скорочення видатків на освіту та охорону здоров’я тощо.

На думку хацьківчан погіршення стандартів життя може спровокувати серйозні соціальні катаклізми. А об’єднати людей для творення успішної країни може лише політика направлена на подолання прірви між багатими і бідними та припинення грабунку держави і народу купкою олігархів. Важливими кроками на цьому шляху, говориться в зверненні, має стати запровадження прогресивної шкали оподаткування та податків на розкіш, жорстока боротьба із корупцією та економічними злочинами на вищих щаблях влади, припинення приватизації прибуткових державних підприємств, проведення націоналізації майна злочинців, які привели країну до війни та підтримували терористів.

Також громада заявила: «Україні необхідна така реформа місцевого самоврядування, коли державні адміністрації будуть ліквідовані, а частину їхніх функцій стануть виконувати компактні виконавчі комітети при радах усіх рівнів. Місцеве самоврядування потребує припинення свавілля казначейства, спрощення процедури укладання договорів оренди та знищення корупційних схем в земельних відносинах, поліпшення фінансового стану громад».
Очевидно, якщо можновладці в черговий раз не почують народ, наслідки будуть катастрофічними і для них, і для країни.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x