У Каневі відкрили відділення районної лікарні

У Каневі відкрили відділення районної лікарні

19 грудня у Каневі відбулася довгоочікувана подія. Тут відкрили реконструйоване поліклінічне та приймальне відділення та новозбудоване відділення інтенсивної терапії центральної районної лікарні. У церемонії відкриття об’єкту взяла участь голова обласної ради Валентина Коваленко. Голова облради разом із головою районної ради Дмитром Шелестом та керівництвом лікарні перерізали символічну стрічку. Потім усі присутні на церемонії оглянули нові приміщення лікарні. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській обласній раді.

Роботи на об’єкті проводилися з 2011 по 2014 роки. За цей час було використано близько 15 мільйонів гривень коштів з державного, обласного та районного бюджету. Розпорядником коштів було управління капітального будівництва ОДА (на сьогодні – департамент). Забудовником було ПП «Сфера – пласт», що виграло тендер.

Здати об’єкт в експлуатацію мали в середині 2014 року. Проте комісія у складі представників Канівської центральної районної лікарні та депутатів районної ради виявила низку недоліків у роботі генеральної підрядної організації.

У серпні цього року під час своєї робочої поїздки на Канівщину в лікарні побувала голова обласної ради. Валентина Коваленко на власні очі пересвідчилася, що здавати об’єкт в експлуатацію зарано. Вода розмила фундамент через відсутню гідроізоляцію будівлі, через що перекосилися деякі вікна, стінами пішли тріщини. Через відсутність водостоку на даху накопичувалася вода, яка потім потрапляла на стелю верхнього поверху, відпадала штукатурка. Недоліки були і ззовні. Відпадала облицювальна плитка, а на високому ганку були відсутні поручні і козирок, що створювало небезпеку для відвідувачів.

Як повідомляє департамент капітального будівництва ОДА, станом 27 жовтня 2014 року зауваження комісії усунуто, тож спільно з районною радою розпочато проведення процедури передачі об’єкту на баланс експлуатаційної організації відповідно до чинного законодавства. Перших пацієнтів у нових відділеннях Канівської центральної районної лікарні почнуть приймати вже з наступного тижня.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x