Учні Чорнобаївської школи №1 плетуть маскувальні сітки для українських військових

Учні Чорнобаївської школи №1 плетуть маскувальні сітки для українських військових

Понад 20 квадратних метрів маскувальної сітки за тиждень сплели учні Чорнобаївської ЗОШ №1. Нині виготовляють наступну. Сплетене захисне спорядження передають військовим на передову разом із пакуночками до свята Миколая та щирими побажаннями миру.

Нещодавно активісти ГО „Чорнобаївська народна рада” Анатолій Чупрун та Ігор Фесун звернулися до учнів Чорнобаївської ЗОШ №1 з проханням допомогти армії. Вони розповіли, що маскувальні сітки для бійців АТО виготовляють українські жінки і діти в багатьох містах і селах. Адже маленькі клаптики тканини творять дива маскування і допомагають нашим бійцям та техніці бути непомітними для ворога.

Школярі із задоволенням відгукнулися і весь тиждень активно працювали. Для цього всі діти з дому приносять старий, зношений одяг природних кольорів (білого, сірого, бежевого, темно-зеленого, коричнево-золотавого), перебирають тканини, сортують їх за кольором, ріжуть на смужки та, насамкінець, вплітають у сітку. Поєднують два різновиди: зимовий (біло-сірий) та „зеленку” у стилі мілітарі.

За тиждень виготовили сітку розміром 10 на 2 метри. Наразі у виробництві друга сітка розміром 23 на 8 метрів.
Взяти участь у плетінні приходять учні різних класів. Дітям заняття подобається, вони працюють і на перервах, і після уроків. Найактивніше включилися в роботу учні 6-8 класів. Найкращими „в’язальниками” стали Олексій Молібог, Артур Вовк, Владислав Зеленюк, Євгеній Перепилиця та Августін Савенков (до речі, переселенець із Горлівки).

Координує роботу педагог-організатор Олена Палій, яка пройшла майстер-клас з техніки виготовлення сіток, проведений головою Благодійного фонду „З вірою в себе” Альоною Вербицькою в районному Будинку культури.

Захисне спорядження школярі передали представникам „Чорнобаївської народної ради” для відправки в зону АТО, в район Донецького аеропорту. Разом із сіткою помандрували і бандеролі захисникам до Дня Святого Миколая. Кожен клас підготував пакуночки, в які склали листи зі словами подяки та побажаннями якнайскорішого повернення з перемогою та гостинці.

До цього у пожежну частину відправили 4 мішки з „миколайчиками”, приєднавшись до акції „Допоможемо разом дітям зі Сходу». Від кожного класу спакували посилочки, в які вклали для своїх однолітків листи, книжки українською мовою, цукерки й іграшки. Пакуночки перев’язали жовто-блакитними стрічками, як своєрідний меседж, що вся Україна турбується і переживає за їхні долі.

Добрі справи не проходять марно. Кожен з учнів вкладає хоча б частинку себе в перемогу, розуміючи, як потрібна армійцям та ровесникам на Сході України їх підтримка.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x