На Новий рік прогнозують невеликий мороз та сніг

На Новий рік прогнозують невеликий мороз та сніг

Як повідомив начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань, аномально-теплу та сиру погоду, яка встановилася на Черкащині з 9 грудня, формувала серія атлантичних циклонів. При цьому практично щодня спостерігалися відлиги, тумани, часто з утворенням ожеледі та ожеледиці на дорогах, коливання атмосферного тиску (4-6 мм. рт. ст. за добу, в окремі дні, навіть протягом 5 годин).

Схожа позитивна аномалія температури повітря від «мінуса» до «плюса» у грудні в області спостерігалась у 1952 та 1958 р.р. У ці роки морози повернулись у 2-й половині січня, а найбільш низькі температури повітря спостерігались у 1-й половині лютого. Тривала, хоч і малоінтенсивна відлига призвела до відтавання ґрунту та очищення від льоду річок і водосховища, лише місцями спостерігається залишковий припай (забереги). На Лівобережжі області у озимої пшениці 20.12 відновилася вегетація. Про це «Нова Доба» дізналася в ОДА.

За прогнозом синоптиків, у першій половині тижня очікується вихід чергового циклону з північної Атлантики. Тому погода залишиться нестійкою. Так, наступної доби, під впливом передньої частини циклону, буде переважати тепла погода з дощами та мокрим снігом, вночі та вранці пориви вітру 15-20 м/с. Максимальна температура досягатиме 3-8° тепла. 24-25 грудня очікується місцями невеликий дощ та посилений вітер, температура протягом доби 1-6º тепла. У п’ятницю на погоду почне впливати тилова частина циклону, тому дещо похолодає, температура протягом доби близько 0º, опади припиняться. Надалі переважатиме слабкий мороз.

За попередніми розрахунками, температурний фон в останні дні грудня коливатиметься від слабких морозів до слабких відлиг. Новорічна ніч 2015 очікується зі слабким морозцем 1-6º, невеликим сніговим покривом та несуттєвими опади у вигляді снігу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x