Кролеферма в Іваньках загрожувала підтопленням житловій забудові стічними водами

Кролеферма в Іваньках загрожувала підтопленням житловій забудові стічними водами

У Маньківському районі загострилася ситуація з екологічної безпеки в с. Іваньки. Про це йшлося на засіданні місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій в РДА.

Про це «Нова Доба» дізналася в Маньківській РДА.
Виконуюча обов’язки Іваньківського сільського голови Галина Жайворонок повідомила, що 5 грудня 2014 року до виконкому сільської ради надійшло звернення від жителів села щодо загрози підтоплення присадибних земельних ділянок та житлових будівель по вулиці Ватутіна стічними водами з відстійників кролеферми ТОВ «Кролікофф». Відразу була створена виїзна комісія в складі депутатів сільської ради та представників районної державної адміністрації, яка обстежила територію можливого підтоплення стічними водами і склала відповідний Акт, в якому встановлено, що факт загрози підтоплення земельних ділянок стічними водами ТОВ «Кролікофф» дійсно існує.

Виконавчий директор ТОВ «Кролікофф» Андрій Коваленко доповів, що на сьогоднішній день проблема фактично вирішена. У кролеферми ТОВ «Кролікофф» в наявності 4 відстійних ями. Окрім цього, завдяки зусиллям райдержадміністрації було вирішено питання оренди ТОВ «Кролікофф» 2 відстійних ям у Іваньківського цукрового заводу, що тепер дає можливість перевозити стічні води кролеферми. Загроза повторного підтоплення на даний час відсутня. ТОВ «Дзензелівське» надало кролефермі 2 трактори з бочками для транспортування стічних вод. Завдяки цьому одну яму було звільнено для відстійників. На сьогоднішній день розробляється проект встановлення біогазової станції на кролефермі. Окрім цього, ТОВ «Кролікофф» має бажання взяти в оренду земельні ділянки для потреб кролеферми.

Щодо стану пожежної безпеки за 2014 рік та профілактики виникнення пожеж у районі перед членами комісії виступив начальник караулу Маньківського районного сектору управління державної служби надзвичайних ситуацій в Черкаській області Віталій Маковійчук. Він розповів, що протягом 2014 року в Маньківському районі зареєстровано 22 пожежі. Ця цифра складає 6,8% від загальної кількості пожеж в області. Внаслідок пожежі загинуло 3 людини. За 2014 рік ріст кількості пожеж відбувся з наступних причин: необережне поводження з вогнем, коротке замикання електричної мережі та порушення правил пожежної безпеки під час влаштування та експлуатації печей.

В зв’язку з тим, що деякі показники перевищують середньообласний показник запропоновано вжити конкретних заходів, зокрема – організувати практичні заходи в напрямку інформування та навчання населення з метою запобігання виникнення та запобігання надзвичайних ситуацій для попередження травмування та загибелі людей під час їх виникнення, організувати проведення зустрічі керівного складу служби цивільного захисту з представниками засобів масової інформації для того, щоб ознайомити населення з правилами поводження під час виникнення надзвичайних ситуацій.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x