На базі Драбівської ЦРЛ хочуть обладнати палату для лікування учасників АТО

На базі Драбівської ЦРЛ хочуть обладнати палату для лікування учасників АТО

Відбулася зустріч голови районної ради Володимира Дзеги та голови райдержадміністрації Сергія Поволоцького з колективом Драбівської центральної районної лікарні. Проведення такої зустрічі обумовлена потребою вирішити ряд важливих проблем у діяльності закладу. Звертаючись до присутніх, голова районної ради проаналізував роботу районної лікарні та визначив проблеми, які потребують найшвидшого розв’язання. Серед них – фінансові та кадрові питання, матеріально-технічне забезпечення. Особливу увагу керівник звернув на реформу галузі, яка проводиться у районі майже два роки. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській обласній раді.

«Сьогодні в районі ми маємо два медичних заклади – центральну районну лікарню та комунальний заклад «Драбівський Центр первинної медико-санітарної допомоги». Що тут ділити? Головним має бути питання – що дасть кожному пересічному українцю ця реформа? Мова йде про лібералізацію ринку медичних послуг, зменшення зарегульованості галузі, запровадження ефективного механізму перерозподілу державних коштів, які мають бути спрямовані на оплату послуг для пацієнта, а не на утримання медичних будівель», – зазначив голова районної ради.

Він також окреслив важливий напрямок спільних дій – розробку місцевих програм, що передбачатимуть, зокрема, забезпечення молодих спеціалістів житлом або земельними ділянками під забудову, надання пільгового проїзду медичним працівникам при здійсненні ними первинної медичної допомоги.

«На базі районної лікарні треба обладнати одну палату для лікування та реабілітації учасників АТО, а на базі Шрамківської лікарні створити, наприклад, реабілітаційний центр для наркозалежних чи хоспіс», – додав Володимир Дмитрович.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x