У Кам’янському заповіднику проведена літературно-музична екскурсія

У Кам’янському заповіднику проведена літературно-музична екскурсія

В історико-культурному заповіднику офіційно відкрилася виставка відомого художника-монументаліста Петра Олексійовича Козіна. Митець творив в так званому «суворому» стилі, відображаючи красу природи, навколишнього світу, окремих людей та ін. Деякі творіння цього майстра поповнили колекцію Кам’янського заповідника. Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

У зв’язку з вищеописаними подіями літературно-мистецька світлиця Кам’янської ЗОШ № 1 на чолі з Таісією Шатило вирішили підготувати для дітей школи незвичну художньо-інформативну екскурсію у Великій Залі Картинної галереї Кам’янського державного історико-культурного заповідника. 6 старшокласниць розповідали про віхи життя П.О.Козіна, його насичену мистецьку долю, доповнюючи біографічний опис віршами відомих поетів, які підкреслювали ту чи іншу сторону його характеру. Також, під час розповіді, діти знайомили своїх однолітків з картинами майстра, розміщені на стінах Картинної галереї.

У проміжках між виступами школярів, звучали музичні композиції у виконанні камерного ансамблю заповідника, а також чудові пісні у виконанні нашого чарівного самодіяльного композитора Таміли Чупак. Крім цього, пролунали і музичні номери у виконанні дуету артистів Кам’янської баптистської церкви «Свято Євангелії».
Така нестандартна подача інформації про Петра Олексійовича Козіна та його мистецькі дітища міцно закарбуються у пам’яті школярів, долучившись таким чином до вічного світу мистецтва. Нагадаємо, що П.О.Козін доклав зусиль і для осучаснення внутрішнього інтер’єру будівель Кам’янки (вітражі у баптистській церкві та на пошті).

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x