Черкащанам показали відеоматеріали про життя Василя Симоненка

Черкащанам показали відеоматеріали про життя Василя Симоненка

У Черкаському обласному краєзнавчому музеї відбувся обласний кінофестиваль «Я безмежно закоханий в тебе, земле Черкаська моя». Захід був присвячений 80-річчю від дня народження Василя Симоненка. Його організували працівники краєзнавчого музею спільно з КП «Черкасиоблкіно». Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській обласній раді.

Спочатку учасники заходу мали можливість оглянути виставкові комплекси, на яких були представлені матеріали про життєвий і творчий шлях Василя Симоненка. Потім усіх запросили до кінозалу. Обласний кінофестиваль відкрив директор КП «Черкасиоблкіно» Сергій Белих. Він зазначив, що 2015 рік на Черкащині оголошений роком Василя Симоненка. Тож цей кінофестиваль відкриває низку заходів з ушанування поета. Потім до слова запросили голову обласної ради Валентину Коваленко:

– Сьогоднішнє відкриття кінофестивалю і оголошення роком Симоненка 2015 року – це дуже символічно. Я впевнена, що якби Василь Симоненко сьогодні жив, він зі своїм фотоапаратом, зі своїм записником, був на передовій на Сході країни, у вирі подій.

Гостями та учасниками кінофестивалю були студенти Черкаського національного університету ім. Б.Хмельницького, Черкаського державного технологічного університету, педагоги та учні Черкаської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №33 ім. В.Симоненка, бібліотекарі. Вони мали змогу побачити уривки з кількох теленарисів про біографію і творчість поета. Також під час заходу лунали вірші Василя Симоненка у виконанні учасників літературного театру ЧНУ ім. Б.Хмельницького та іноземних студентів ЧДТУ.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x