Булатецький: «Потрібно міняти конституційний лад»

Булатецький: «Потрібно міняти конституційний лад»

Депутат від фракції «Батьківщина» в Черкаській міськраді Микола Булатецький прокоментував власному кореспонденту «Нової Доби» рішення позачергової сесії Черкаської міської ради, на якій голосами 33 депутатів у режимі поіменного голосування було ухвалено направити звернення до Верховної Ради і Президента України з вимогою відправити у відставку Уряд і міністра МВС Віталія Захарченка

– Сьогодні у важкій боротьбі завдяки тому, що населення міста заблокувало сесію міської ради і вимагало прийняти рішення, було прийнято звернення до Верховної Ради і до Президента, – відзначив Микола Іванович. – Головними пунктами звернення є вимога відставки і покарання міністра МВД, відкликання черкаського «Беркуту» з Києва, утворення коаліційного уряду народної довіри і підтримка курсу на євроінтеграцію.

– На мою думку, – говорить Микола Булатецький, – найправильніше сьогодні було б на базі опозиційних партій у Верховній Раді сформувати більшість, взяти владу у свої руки, звільнити Юлію Тимошенко і оголосити вибори Президента. Крім того, потрібно провести таку роботу, щоб повністю змінити конституційний лад і негайно перейти до парламентсько-президентської форми правління. Але я розумію, що такі рішучі дії можуть зовсім дестабілізувати ситуацію в суспільстві. Тому, звісно, доведеться шукати компромісні шляхи. Немає сумніву в тому, що уряд потрібно відправити у відставку. Замість нього, сформувати Уряд коаліційний, який поведе країну до підписання угоди про Євроінтеграцію, бо в цьому всі зацікавлені. Щодо Президента, то він, найімовірніше, тихо і мирно допрацює свій термін, але шансів бути переобраним у нього вже немає.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x