На Черкащині «ялинкові рейди» здійснюють 95 бригад

На Черкащині «ялинкові рейди» здійснюють 95 бригад

Ялинкова кампанія у розпалі – до Нового року залишились лічені дні. На виконання розпорядження Черкаської ОДА №510 від 4.12.2014р. «Про організацію роботи щодо охорони хвойних насаджень області від незаконного вирубування у передноворічний період 2015 року» та з метою виявлення нелегальних заготівельників ялинок, в області створено штаби щодо координації дій лісової охорони під час проведення рейдів, розроблено відповідні графіки, які погоджено з правоохоронними та природоохоронними органами. Виконується комплексний план оперативних рейдових заходів по проведенню операції «Новорічна ялинка».
Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

В області постійно працює 95 рейдових бригад, до складу яких входять працівники державної лісової охорони, міліції, екологічної інспекції, представників ЗМІ. Станом на сьогодні проведено 90 спільних рейдів по охороні хвойних насаджень від незаконних рубок. До адміністративної відповідальності за незаконно зрубані новорічні ялинки притягнуто 11 осіб, накладено та стягнуто штрафів на загальну суму більш як три тисячі гривень.

Лісівниками постійно проводиться роз’яснювальна робота серед місцевого населення про дотримання вимог лісового законодавств та недопущення випадків браконьєрства.

Днями рейдова група у складі інспектора з охорони навколишнього природного середовища, представника органів внутрішніх справ та спеціаліста обласного управління лісового та мисливського господарства провели спільний рейд по місту Черкаси.

Як зазначив Микола Бихало, в ході рейду перевіряли місця продажу новорічних ялинок на предмет наявності документів та бирок, які підтверджують легальність походження деревець. Крім того, виявляли тих продавців, які проводять торгівлю новорічними ялинками у місцях, які для цього не визначені.

За результатами проведеного рейду складено 17 адмінпротоколів за недотримання правил реалізації новорічних ялинок.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x