На Кам’янщині активно розвивається тваринництво

На Кам’янщині активно розвивається тваринництво

Тваринництво розглядається як стратегічно важлива галузь у загальній структурі сільського виробництва. Вона має не тільки виробниче, а й соціальне, політичне та стратегічне значення, бо тваринництво – це зайнятість сільського населення, виробництво необхідних продуктів харчування, забезпечення харчової та переробної промисловості сировиною. Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

В сільгосппідприємствах, фермерських господарствах та господарствах населення району ведення робота щодо стабілізації та нарощування поголів’я свиней та великої рогатої худоби.
Станом на 01.12.2014 року в сільськогосподарських підприємствах району валове виробництво молока становить 26481 ц, що відповідно більше в порівнянні з відповідним періодом минулого року на 1076 ц. Валовий надій молока збільшився в порівнянні з минулим роком за рахунок підвищення продуктивності корів в сільськогосподарських підприємствах району і становить 4285 кг від однієї середньорічної корови (+ 233 кг). Вирощування худоби в живій вазі становить 5939 ц. Реалізовано худоби на м’ясо в живій вазі – 5977 ц. Поголів’я ВРХ становить 2089 гол, в тому числі корів – 618 гол. Середні добові прирости становлять: по ВРХ 408 гр, по свинях 479 гр, На 100 корів введено корів-первісток в основне стадо 24 гол, всього введено 151 гол. Одержано приплоду телят 582 гол, в тому числі від корів 436 гол та 146 гол від нетелів. Поголів’я свиней в сільськогосподарських підприємствах становить 2734 гол. Одержано приплоду поросят від свиноматок 3647 гол, що більше ніж у відповідному періоді минулого року на 43 гол. Збільшився показник на 100 основних свиноматок на 53 гол і становить 1215 гол.

Сільськогосподарськими підприємствами району за 11 місяці 2014 року закупено поголівя ВРХ 381 гол. Закупівля ВРХ проводилася в ТОВ «Мейк Агро», це поголів’я поставлене на відгодівлю та вирощування. Тваринництво сільгосппідприємств району ввійшло в зимово-стійловий період в повному обсязі по забезпеченню кормами.
Фахівцями відділу тваринництва управління агропромислового розвитку райдержадміністрації постійно проводиться активна робота по наданню практичної, теоретичної та методичної допомоги в організації створення фермерських господарств закупівлі племінного молодняку та виробництва продукції тваринництва і її реалізації.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x