У Черкаському лісгоспі вже спіймали 2 браконьєрів

У Черкаському лісгоспі вже спіймали 2 браконьєрів

Захист молодих хвойних насаджень віком 3-8 років від браконьєрів є одним з основних завдань лісівників напередодні новорічних святкувань. Працівники Черкаського лісгоспу чергування розпочали уже наприкінці листопада. На 40 плантаціях ялинок та сосон, які можуть становити інтерес для новорічних браконьєрів, було встановлено стаціонарні пункти охорони. Цілодобово тут чергують по двоє представників лісової охорони, які обходять ділянки. А спеціальні рейдові бригади лісової охорони спільно з працівниками МВС патрулюють ліси. Головна їхня мета – зберегти насадження та запобігти незаконним вирубкам. Як розповів директор ДП «Черкаське лісове господарство» Андрій Пустовіт, цього року було 2 випадки незаконного вирубування соснових насаджень. Обидва порушники сплатили штрафи. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства.

За виявлені ялинки штрафи диференціюються залежно від товщини стовбура зрубаного дерева і становитимуть від 198 грн. Крім цього, браконьєрам доведеться сплатити адміністративні штрафи в розмірі від 5 до 10 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, а це ще 85-170 грн за кожне дерево. Тож штраф за одну незаконно зрубану ялинку складе мінімум 283 грн.
Новорічні ялинки вирощують на спеціальних плантаціях. Для того, щоб дерево прижилося і вкорінилося, лісівники докладають чимало зусиль. Тому браконьєрське вирубування лісових культур завдає непоправної шкоди не лише природі, але й нівелює тяжку людську працю.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x