Напередодні Нового року в ЧДТУ пройшов благодійний захід

Напередодні Нового року в ЧДТУ пройшов благодійний захід

26 грудня 2014 р. в Черкаському державному технологічному університеті відбувся новорічний благодійний ректорський бал. Про це «Нова Доба» дізналася в ЧДТУ.

Цьогоріч в Україні стало особливо актуальним проводити благодійні заходи на підтримку бійців, які героїчно відстоюють незалежність і територіальну цілісність України та тих із них, хто отримав поранення під час проведення АТО, на підтримку сімей загиблих воїнів. Ідея проведення такого заходу в університеті належить ректору ЧДТУ, професору Тамарі Качалі.

Напередодні Нового року в ЧДТУ пройшов благодійний захід
Напередодні Нового року в ЧДТУ пройшов благодійний захід

Благодійність – найбільший вияв гуманності. Саме завдяки цій людській здатності – безкорисливо прийти на допомогу іншим – у світі не зникає ДОБРО.
Кожен рік , що відходить у минуле та приходить йому на зміну– неповторний. Так і 2014 рік став особливим для кожної людини, родини, для всієї нашої держави – в цьому році відбулися кардинальні події, що змінили хід історії України, сприяли розвитку демократичних процесів, ми обрали європейський шлях розвитку. Ціною крові своїх дітей-небесної сотні заплатив Український народ за прагнення бути в сім’ї європейських народів. Ціною життя своїх синів – учасників антитерористичної операції на Сході країни платить він за цілісність і суверенітет Батьківщини. Вже ніколи не зможуть пройти рідними стежками, обійняти своїх батьків, друзів, дітей 48 учасників АТО з Черкащини – вони загинули за нашу свободу, мир над нашими домівками, захищаючи нашу Україну.
У всіх, хто зібрався 26 грудня 2014 р. в ЧДТУ була можливість долучитися до приємної місії – взяти участь у благодійному аукціоні, кошти від якого будуть передані для сім’ї молодшого сержанта Тарасенка Юрія Геннадійовича, 29.10.1974 р.н., стрілка-зенітника зенітного ракетного взводу ракетно-артилерійської батареї 79 окремої аеромобільної бригади високомобільних десантних військ Сухопутних військ Збройних Сил України, який поліг смертю героя 04.09.2014 р. в ході виконання бойового завдання в ході проведення антитерористичної операції в Луганській та Донецькій областях близько 04:30 під час висування колони підрозділів частини в район виконання бойового завдання в районі населеного пункту Павлівка Донецької області. В бійця залишилась дружина та четверо малолітніх дітей.

Проводив благодійний аукціон декан ФЕТ Андрій Чорній і зав.кафедри української мови і загального мовознавства Олена Пчелінцева за підтримки цьогорічних Діда Мороза (декан ФРІС Тарас Білокінь) і Снігурки (секретар Вченої ради Ірина Бакум). Підтримав захід профспілковий комітет ЧДТУ (голова – Наталія Гончарова). Сценарну програму забезпечив Центр культури та виховання університету (Тетяна Кужим, Людмила Сотула), а оформлення святкової зали – кафедра дизайну ЧДТУ (зав.кафедри – Наталія Романенко).
Зібрані на благодійному заході кошти, а це 12 тисяч грн. 29 грудня 2014 р. були передані дружині загиблого в АТО бійця Ользі Валеріанівні.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x