Про найбільші здобутки й програші 2014 року розповіла голова обласної ради

Про найбільші здобутки й програші 2014 року розповіла голова обласної ради

Професіоналізм, відкритість та турбота про людей. Так можна охарактеризувати роботу Черкаської обласної ради після Революції Гідності. Підсумки своєї діяльності керівництво обласної ради підбило на підсумковій прес-конференції. Валентина Коваленко і її перший заступник Наталя Кравцова розповіли про найбільші здобутки та програші 2014 року для Черкащини. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаській обласній раді.

Серед головних здобутків у роботі ради 2014 року стали відкритість і демократизм. Завдяки прийнятим змінам до Регламенту обласної ради стала відкритою інформація про відвідуваність депутатами сесій і про те, як конкретний народний обранець голосує за те чи інше питання. Новацією стало і те, що засідання, які відбуваються у великій сесійній залі Будинку рад, тепер можна переглядати у режимі он-лайн-трансляції в Інтернеті на офіційному сайті. Це зробило роботу ради прозорішою, до того ж, керівники з віддалених районів тепер можуть економити на транспортних витратах. Вони можуть не долати сотні кілометрів, щоб дізнатися про те, як вирішуються на сесії важливі для них питання, а переглянути хід сесії, не виходячи з кабінету.

– Хоча офіційно керівництво ради приймає громадян один день на місяць, в мене був прийом щодня. Двері голови обласної ради були завжди відкриті для відвідувачів. За цей час до мене прийшли не сотні, а тисячі людей. Усі просили підтримки і допомоги у вирішенні тих чи інших питань. Прикро, що багато з цих питань стосувалися просто не виконання норм законів різними державними службами та чиновниками, – зазначила Валентина Коваленко.

Відзначився 2014-й рік в роботі обласної ради і виконанням низки важливих для життєдіяльності області програм. Зокрема, була прийнята програма «Надання медичної допомоги хворим нефрологічного профілю» на 2014-2017 роки. Її виконання значно покращить якість надання послуг, профілактику подібних захворювань та послабить напругу в середовищі цієї категорії громадян.

Також обласна рада ухвалила «Регіональну програму модернізації комунальної теплоенергетики Черкаської області». Мета запровадження цієї програми – скорочення використання природного газу комунальними теплопостачальними підприємствами Черкаської області на 30% від базового споживання у 2013 році. Нею передбачено модернізацію окремих комунальних підприємств теплоенергетики, зокрема, запровадження на них альтернативних видів палива.

Вперше на Черкащині почали приділяти увагу такій категорії, як політрепресовані. Їх в області проживає близько ста осіб. Обласною радою були внесені зміни до обласної комплексної програми «Турбота», і з бюджету були виділені кошти у сумі 282 600,00 грн. на виплату щомісячної фінансової допомоги політв’язням і репресованим. Згідно з розпорядженням голови обласної ради від 15.09.2014 року були внесені зміни до статуту КЗ «Черкаський обласний госпіталь для інвалідів війни Черкаської обласної ради». Тож тепер у закладі можуть лікуватися і представники цієї категорії населення.

У роботу обласної ради свої корективи внесла війна, яка розгорілася на Сході України. З обласного бюджету виділено понад мільйон гривень на потреби поранених учасників АТО, для підтримки родин загиблих героїв. Їх у нашій області вже 48. Після внесення облрадою змін до обласної програми «Турбота» відтепер кожна сім’я загиблого захисника Батьківщини отримає одноразову матеріальну допомогу розміром 50 тисяч гривень.

Обласна рада спільно із облдержадміністрацією створили Центр допомоги учасникам АТО для координації дій, спрямованих на підтримку військових. На базі КЗ «Черкаський обласний госпіталь для інвалідів війни Черкаської обласної ради» створено Центр реабілітації учасників АТО.

Довелося обласній владі приділяти увагу і переселенцям з тимчасово окупованих Українських територій. Їх на Черкащині проживає близько 8 тисяч осіб. Переселенці з Криму, Луганської і Донецької областей отримали на Черкащині більше 600 тисяч гривень одноразової грошової допомоги.

Відмітили керівники обласної ради і розчарування 2014 року. Це і не повністю подолана корупція в різних сферах життя. І відсутність зрушень з боку столичної влади у напрямку децентралізації влади. І голосування черкащан на виборах до Парламенту, коли по мажоритарних округах здебільшого обрали тих, хто кинув Україну у вир війни. Сесією обласної ради не проголосовану низку важливих майнових питань, зокрема, по оренді «дачі Андреєва» та по їдальні Будинку рад, що призведе до значних втрат в обласному бюджеті.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x