Черкаських вчителів фізкультури навчали арбітражу

Черкаських вчителів фізкультури навчали арбітражу

Федерація баскетболу Черкаської області, спільно з МГО «Країна Баскетболія» провела суддівський семінар для вчителів фізкультури.
Мова йде про викладачів, які проходять підвищення кваліфікації на базі Черкаського інституту післядипломнеої освіти. Зустріч також відбулася на базі цього інституту. Шкількним викладачам пощастило з лекторами, адже двогодиний урок проводили арбітри Суперліги Олександр та Євгеній Нагорний. Про це «Нова Доба» дізналася на сайті «Черкаський спорт».

Спеціалісти розповіли про основи суддівства та головні типові помилки під час арбітражу. Слухачами лекції стали більше тридцяти учителів фізкультури з усієї Черкаської області. Глибоко у аналіз суддівства арбітри навмисно не вдавалися. Навпаки, намагалися якомога простіше донести логічні речі, які інколи неправильно трактуються під час обслуговування аматорських шкільних турнірів. Задял цього було продемонстровано чимало відеоматеріалу та провена робота на реальних прикладах власного арбітражу. «Помилки у сіддівстві трапляються, – говорить Євгеній Нагорний, – головне їх мінімізувати і зробити все можливе, аби вони не впливали на результат». Сама зустріч не була схожою на монолог спеціалістів. Робота була побудована і на активності аудиторії, яка могла коментувати та задавити власні питання.

Для черкаських вчителів фізкультури це перший подібний семінар. Наступний суддівський семінар у Черкасах відбудиться 9-го січня. Він буде проводитися для спеціалістів, які обслуговують відкритий чемпіонат Черкас з баскетболу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x