На Маньківщині допомагали шукати роботу селянам

На Маньківщині допомагали шукати роботу селянам

Маньківський районний центр зайнятості значну увагу приділяє роботі з жителями сільської місцевості, адже ні для кого не секрет, що вони мають більше труднощів при вирішенні проблеми зайнятості та працевлаштуванні, ніж жителі міста. Це пояснюється багатьма причинами: особливостями регіонального ринку праці, станом сільського господарства, транспортного сполучення.
Про це «Нова Доба» дізналася в обласному центрі зайнятості.

Нещодавно в Маньківському РЦЗ було проведено семінар «Служба зайнятості – працівникам села» для безробітних мешканців сіл району в якому взяли участь 15 осіб.

У ході заходу працівники центру зайнятості ознайомили присутніх зі станом ринку праці в районі та його потребами, розповіли про послуги служби зайнятості. Увагу присутніх акцентували на активній участі в заходах, які проводить служба зайнятості для ефективного працевлаштування. Присутні дізналися, як у процесі пошуку роботи використовувати інтерактивний Інтернет-портал «Труд», основним джерелом поповнення якого є база даних державної служби зайнятості.

Також учасники семінару були ознайомлені з умовами професійного навчання за направленням служби зайнятості, в т.ч. стажуванням, індивідуальним навчанням та навчанням на замовлення роботодавців. Не залишилися без уваги і умови працевлаштування на громадські та інші роботи тимчасового характеру.

Особливу увагу фахівці служби зайнятості приділили темі самозайнятості. Адже це – реальний засіб отримання прибутку, який на селі, як правило, забезпечується за рахунок ведення особистого селянського господарства, фермерського господарства, садівництва, городництва, сінокосіння і випасання худоби.

Жителі Маньківщини отримали грунтовну інформацію про допомогу служби зайнятості сільським мешканцям у вирішенні питання зайнятості.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x