Проект Програми розвитку підприємництва в Чигиринському районі склали на два роки

Проект Програми розвитку підприємництва в Чигиринському районі склали на два роки

На засіданні координаційної ради з питань розвитку підприємництва, яке відбулося в райдержадміністрації під керівництвом заступника голови райдержадміністрації Лариси Порожньої, розглянуто проект Програми розвитку малого й середнього підприємництва в Чигиринському районі на 2015-2016 роки.
Про це «Нова Доба» дізналася в Чигиринській РДА.

Лариса Володимирівна зауважила, що «в середньому по району на 10 тисяч осіб проживаючого населення припадає 42 підприємства. У територіальному розрізі мале підприємництво, як і раніше, розвивається нерівномірно. Так, у районному центрі знаходиться близько 60 відсотків підприємств від загальної їх кількості».

За повідомленням управління економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації, обсяг реалізованої продукції (робіт, послуг) малих підприємств за 2013 рік склав 115,4 мільйона гривень. Питома вага продукції малих підприємств у загальному обсязі реалізованої продукції (робіт, послуг) – 25,2 відсотка. На початок нинішнього року в районі зареєстровано 756 підприємців-фізичних осіб, на 1 листопада – 772. За трудовими угодами у підприємців працює близько 330 найманих працівників.

Зростання загальних обсягів надходжень до бюджетів усіх рівнів, певною мірою, залежить від результатів діяльності суб’єктів малого підприємництва. Так, протягом 2013 року до бюджетів спрямовано платежів на суму 12,1 мільйона гривень, за січень-листопад 2014 року – 10,4 мільйона гривень. Питома вага внесків малого підприємництва у загальних надходженнях до бюджетів усіх рівнів за 11 місяців 2014року – 25,5 відсотка. 530 осіб або понад 68 відсотків суб’єктів малого підприємництва обрали спрощену систему оподаткування.

Начальник управління економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації Олена Яковенко ознайомила учасників засідання з основними положеннями цієї програми, наголосивши, що метою програми є створення в районі сприятливих умов для подальшого розвитку малого і середнього підприємництва, підвищення його конкурентоспроможності, сприяння провадженню суб\’єктами малого і середнього підприємництва діяльності щодо просування вироблених ними товарів (робіт, послуг) на ринку, забезпечення зайнятості населення.

Присутні на засіданні підприємці внесли ряд пропозицій щодо покращення умов ведення бізнесу. З урахуванням цих пропозицій вирішено схвалити проект програми та подати на розгляд сесії районної ради.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x