Область отримала кошти для надання одноразової грошової допомоги постраждалим чи внутрішньо переміщеним особам

Область отримала кошти для надання одноразової грошової допомоги постраждалим чи внутрішньо переміщеним особам

Як відомо, Кабінет Міністрів України підтримав ініціативу Мінсоцполітики щодо відкриття рахунку для надання одноразової грошової допомоги постраждалим особам та особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України або району проведення антитерористичної операції, і постановою від 1 жовтня 2014 року затвердив Порядок використання коштів, що надійшли від фізичних та юридичних осіб, для надання одноразової грошової допомоги вказаним особам. «Нова Доба» про це дізналася в управління соціального захисту населення Соснівського району.

Заступник директора департаменту – начальник управління соціального захисту населення Соснівського району департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Литвинович Валентина Іванівна інформує про те, що Міністерством соціальної політики за результатами засідання комісії з питань розподілу коштів для надання грошової допомоги постраждалим та внутрішньо переміщеним особам, яке відбулося у Міністерстві 18 грудня 2014 року, визначено категорії та розміри одноразової грошової допомоги сім’ям загиблих в антитерористичній операції (АТО) з числа військовослужбовців та інших осіб, сім’ям внутрішньо переміщених осіб, сім’ям учасників АТО, які отримали тяжкі поранення та потребують тривалого лікування, зокрема:

– дітям-сиротам, батьки яких загинули під час проведення АТО, та дітям, батьки яких є полоненими або зниклими безвісти, – на одну дитину 1176 гривень;
– сім’ям, у яких є діти-інваліди або інваліди з дитинства, – 1764 гривні;
– багатодітним сім’ям – 2352 гривні;
– сім’ям, члени яких потребують невідкладного вартісного лікування, – 1176 гривень;
– сім’ям, у яких є інваліди 1, 2 груп, – 1176 гривень;
– сім’ям, де є вагітні жінки, або один з батьків здійснює догляд за дитиною до досягнення нею трирічного віку (з числа сімей загиблих в АТО), – 1764 гривні.

За інформацією Мінсоцполітики станом на 18 грудня 2014 року на благодійний рахунок, відкритий Мінсоцполітики на виконання зазначеної постанови, надійшли кошти в сумі 1 млн. 479 тис. 673 грн.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x