В УДПУ показали фільм «Вільні люди»

В УДПУ показали фільм «Вільні люди»

На історичному факультеті Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини відбулася прем’єра документального фільму режисера Ганни Яровенко «Вільні люди». Це фільм про те, як п’ятеро сучасних кобзарів і лірників Тарас Компаніченко, Андрій Ляшук, Ярослав Крисько, Ярема Шевчук, Тарас Дороцький на декілька днів стали мандрівними співцями і мандрували селами Черкащини. \”Нова Доба\” про це дізналася в УДПУ.

Чим живуть сьогодні ті, хто є уособленням української музичної традиції? Як наше суспільство сприймає забуті традиції? На ці та багато інших питань можна знайти відповіді, переглянувши фільм.

Викладач кафедри загальної історії, директор музею Трипільською культури Владислав Чабанюк, який, до речі, також причетний створення фільму, представив аудиторії поважних гостей: режисера Ганну Яровенко та одного з головних героїв – львівського кобзаря Ярослава Крисько.

Ганна Яровенко розповіла аудиторії про ідею створення фільму, про те, як проходили зйомки та про труднощі, з якими довелося зіткнутися. По закінченню перегляду фільму один з головних його героїв львівський кобзар Ярослав Крисько виконав кілька творів, серед яких дума про Марусю Богуславку та кант на слова Стефана Яворського «Мире лукавий».

Після перегляду фільму декан історичного факультету, професор Тетяна Кузнецьвисловила слова подяки його творцям.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x