Василеві Давиденкові – 60!

Василеві Давиденкові – 60!

Їй-бо, аж не віриться, що нашому колезі, колишньому співробітникові «Нової Доби» Василеві Давиденкові вже виповнилося стільки років, бо він досі молодцюватий, хоч уже й на пенсії.

Наші віддані й давні передплатники, очевидно ж, пам’ятають Василя Григоровича, адже впродовж майже 15 років його фотографії ілюстрували наше видання. Вони запам’ятовувалися, бо були зроблені майстерно – чи то був портрет, чи репортаж про подію, чи пейзажна замальовка.

Народився він 10 січня 1955 року в Леськах Черкаського району. В журналістику як юнкор прийшов ще в школярському віці. А в 20 років уже працював у Черкаській ра¬йонній газеті. В 1976 році його взяли в штат обласної газети «Молодь Черкащини» фотокореспондентом. Затим була «Черкаська правда», навчання на факультеті журналістики Київського університету й, зрештою, «Нова Доба», яку він і створював разом із однодумцями. Єдиною перервою в його журналістській біографії була служба в армії.

Василя Давиденка повно¬правно можна назвати фотолітописцем епохи – як старої, так і нової доби. Його камера фіксувала для історії і буденні, й значущі події. Головними темами його фотонарисів і фоторепортажів завжди були людські долі, сімейні трудові династії, а ще – екологічні проблеми й проблеми збереження пам’яток історії та культури рідного краю. Певно, немає такого куточка на Черкащині, де б не побував Василь Григорович. Повертався звідти з багажем вражень і купою цікавих фотографій.Декому з його товаришів по роботі й досі з ностальгією згадуються тижневі експедиції «Надросся» й «Золота підкова Черкащини», ініціатором і організатором яких він був.

Василь Григорович – майстер своєї справи. Неодноразово був призером обласних, республіканських та всесоюзних фотоконкурсів, багато років очолював фотосекцію обласної організації Національної спілки журналістів, надавав значну практичну допомогу фотокореспондентам ра¬йонних і міських газет, фотостудіям навчальних закладів і аматорам-фотолюбителям.

Колектив редакції «Нової Доби» щиро вітає Василя Григоровича з ювілеєм і зичить йому та його родині здоров’я й благополуччя. Хай щастить у всьому!

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x