На Черкащині зросли ціни на продукти харчування

На Черкащині зросли ціни на продукти харчування

Головне управління статистики у Черкаській області повідомляє, що індекс споживчих цін у грудні 2014р. до попереднього місяця по Черкаській області становив 102,9%.

На споживчому ринку у грудні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 3,5%. Найбільше (на 24,3% та 16,3%) подорожчали продукти переробки зернових та овочі. На 9,2–1% зросли ціни на яйця, рис, соняшникову олію, безалкогольні напої, хліб, фрукти, рибу та продукти з риби, молоко та молочні продукти, макаронні вироби, сало, м’ясо та м’ясопродукти.
Про це «Нова Доба» дізналася в Головному управлінні статистики у Черкаській області.

Водночас на 1% знизилися ціни на цукор.
Ціни на тютюнові вироби підвищилися на 2,2%.

Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива в цілому на 2,2% відбулося головним чином за рахунок підвищення цін на опалення на 9,5% та тверде паливо – на 8,3%. Крім того, подорожчали матеріали
та послуги для утримання і ремонту житла (на 4,6% і 3,3%).

Предмети домашнього вжитку, побутова техніка стали дорожчими на 3,1%, у т. ч. покриття для підлоги – на 9%, плити – на 8,9%, пилососи, меблі – на 5,1%, пральні машини – на 3,5%, холодильники – на 2,5%.

У сфері охорони здоров’я ціни підвищилися на 2,6%, що насамперед спричинено зростанням цін на фармацевтичну продукцію на 3,9%.

Підвищення цін на транспорт у цілому на 1,6% пов’язано зі зростанням цін на автомобілі на 7,5%, а також подорожчанням палива та мастил на 1,8%.

Ціни у сфері відпочинку та культури зросли на 7,3% в основному через подорожчання туристичних послуг на 17,3%.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x