Смілянське СТОВ «Лан» спеціалізується на тваринництві та виробництві яєць

Смілянське СТОВ «Лан» спеціалізується на тваринництві та виробництві яєць

Керівник одного із незмінних лідерів сільськогосподарського виробництва у Смілянському районі Віталій Перканюк днями приймав у гостях першого заступника голови Смілянської райдержадміністрації Віктора Золотоверхого, який відвідав СТОВ «Лан» у с. Плоскому. Про це «Новій Добі» повідомили в Смілянській РДА.

– Господарство успішно заготовляє сіно та сінаж за новими технологіями, утримується більше 500 корів. За півроку від кожної з них надоїли майже по 4 тисячі кілограмів молока, добові надої складають по 22 – 23 кілограми від корови. Крім того, господарство спеціалізується на виробництві яєць. За три роки реконструювали 4 корівники, придбали нове обладнання, на заготівлю кормів долучили імпортну техніку. Не залишилась поза увагою селекційна робота, – розповів Віталій Перканюк. – Ми своєчасно розраховуємося за паї. З одними пайовиками – грошима, з іншими – зерном.
Головний зоотехнік Юрій Авраменко зазначив, що у корівниках торік встановили вентилятори, що позначилось на продуктивності тварин; взялися за розведення теличок породи «джерсі»; утримують свиней для власного харчоблоку.

Побував пан Золотоверхий й у ТОВ «Злагода» в с. Ротмістрівка. Діяльність цього підприємства полягає у виробництві м’яса свинини, а також вирощуванні сільськогосподарських культур, площа ріллі – 450 га. Поголів’я тварин налічує близько двох тисяч голів свиней.
Під час робочої поїздки перший заступник голови райдержадміністрації Віктор Золотоверхий поспілкувався також з працівниками товариств, відповів на їх запитання та зауваження.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x