Черкаський «УДАР»: податок на нерухомість потребує ретельного вивчення

Черкаський «УДАР»: податок на нерухомість потребує ретельного вивчення

Черкаська обласна організація партії «УДАР» звертається до всіх депутатів місцевих рад з проханням ретельно вивчити питання податку на нерухомість, перш ніж запроваджувати його на місцях. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі УДАРу.

Нагадаємо, з 1 січня 2015 року в Україні вступають в силу зміни в податку на нерухомість, а ставки на оподаткування в кожній області встановлюватимуться місцевими радами.

– Верховна Рада визначила межу оподаткування, а сам розмір податку, площу нерухомості, за яку треба платити та пільги встановлюватимуть виключно місцеві ради. Саме на місцях прийматиметься рішення про доцільність застосування цього податку та про те, скільки доведеться сплачувати громадянам. Тож скільки будуть платити люди і за яку площу залежатиме виключно від депутатів місцевих рад, – зазначає голова Черкаської обласної організації партії «УДАР Віталія Кличка» Сергій Кудактін. – Тому до цього питання потрібно підходити обережно та виважено. Передусім потрібно вивчити стандартні площі помешкань, платоспроможність людей, врахувати думки громадськості, а вже тоді встановлювати ставку.

З відповідним зверненням «УДАР» звернеться до всіх місцевих рад Черкащини.
– Ми повинні надати цьому питанню широкого обговорення, а вже тоді ухвалювати рішення, – вважає Сергій Кудактін. – Позиція ж «УДАРу» в цьому питанні однозначна – податок на нерухомість є неоднозначним і має бути переглянутим, а в деяких містах та селах, можливо, й скасованим.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x